fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

“Negustorul de inceputuri de roman” de Matei Visniec castiga Premiul National de Proza al Ziarului de Iasi

negustorul-de-inceputuri-de-romanNegustorul de începuturi de roman, cel mai recent titlu semnat de Matei Vişniec, a obţinut Premiul Naţional de Proză al Ziarului de Iaşi, ediţia a XI-a. Negustorul de începuturi de roman, apărut la Editura Cartea Românească, şi în ediţie digitală, se numără printre nominalizările Premiului pentru Proză al revistei Observator cultural.

Premiul îi va fi înmînat autorului vineri, 25 aprilie, la ora 17.00, în cadrul festivităţii de premiere ce va avea loc în Aula „George Emil Palade” a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” Iaşi.

Juriul, format din Alexandru Călinescu (preşedinte), Emil Brumaru, Bogdan Creţu, Codrin Liviu Cuţitaru, Antonio Patraş, Doris Mironescu şi Valeriu Gherghel, s-a reunit luni, 15 aprilie, pentru a vota titlul cîştigător.

Titlurile finaliste pentru Premiul Naţional de Proză al Ziarului de Iaşi: Un singur cer deasupra lor, de Ruxandra Cesereanu (Polirom, 2013), Kinderland, de Liliana Corobca (Cartea Românească, 2013), Amorţire, de Florin Lăzărescu (Polirom, 2013) şi Pata violetă, de Dan Miron (Polirom, 2013).

Anul trecut, premiul i-a fost acordat Florinei Ilis, pentru romanul Vieţile paralele (Cartea Românească, 2012).

Informatii articol: Editura Polirom

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Iepurasul vine la timp. Livrare garantata la carti si jucarii

Next Article

Litera ofera 10.000 de carti gratuit de Ziua Internationala a Cartii (23 aprilie)

Related Posts

Total
0
Share