fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Nemira dedica o noua serie autorilor romani de literatura SF

Constantin-Cublesan-Iarba-ceruluiEditura Nemira anunță o serie dedicată celor mai valoroşi autori de literatură science fiction din România. Scrieri de succes din a doua jumătate a secolului XX vor fi publicate în ediții noi în cadrul apreciatei colecții Nautilus. La început de mileniu III, admiratorii genului vor avea ocazia să (re)descopere voci de forță ale unei literaturi îndrăgite de diverse categorii de cititori, iar tinerii vor avea la dispoziție scrieri SF valoroase create în spațiul românesc, romane şi povestiri ce merită puse în lumină la decenii de la apariția lor.

Dana Ionescu, redactor-şef al Editurii Nemira, a declarat: „Această serie este o necesitate. De fapt, e vorba despre un gest recuperator cât se poate de firesc. Cititorii români de SF, şi cei cu state vechi, şi începătorii, trebuie să descopere ori să redescopere bijuterii ale genului din România, multe dintre ele uitate prin sertarele unor biblioteci sau prin amintirile unor împătimiți. Prin valoarea lor, ele merită scoase la lumină, citite sau recitite şi puse în dezbatere.”

Primele trei volume ale seriei Maeştrii SF-ului românesc sunt Iarba cerului de Constantin Cubleşan, Nopțile memoriei de Mircea Opriță şi Cuadratura cercului de Gheorghe Săsărman.

Citeste tot articolul pe blogul Editurii Nemira

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Libraria Humanitas ne invita la o masa rotunda despre tacerea cuvintelor

Next Article

O cafea si o carte gratuita de la Litera si KFC

Related Posts

Total
0
Share