fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Noaptea cartilor deschise, un eveniment reusit pus la cale de Editura Litera si ziarul Ring

Marți, 23 aprilie, Editura Litera și ziarul Ring au sărbătorit Ziua Mondială a Cărții printr-un eveniment inedit, Noaptea cărtilor deschise.

Un perimetru important din strada Lipsani a fost pavat cu cărți deschise pe care au fost așezate minilanterne. Mii de bucureșteni s-au adunat în așteptarea inaugurării, moment în care fiecare putea lua gratuit câte o carte.

Evenimentul a fost deschis la ora 20.30 de către Robert Negoiță, primarul sectorului 3 al Bucureștiului, împreună cu Dan și Marin Vidrașcu, directorii Editurii Litera, și Alexandru David, redactorul-șef al ziarului Ring.

Editura Litera si ziarul Ring se bucură că acest happening cultural a fost primit cu entuziasm de bucureșteni și suntem cu atât mai motivați în intenția noastră de a repeta astfel de proiecte. În cifre, Noaptea cărților deschise a însemnat peste 4 000 de cărți în valoare de 10 000 de euro, 1 000 de lanterne care au luminat cărțile deschise, peste 2 000 de participanți și… 1 minut în care aceștia au epuizat volumele oferite.

Următorul eveniment de asemenea anvergură va avea loc în ultimele zile ale târgului de carte Bookfest care vor fi și primele zile ale sezonului estival. Evenimentul se va numi „Eu vara citesc“ și va fi prima acțiune dintr-un proiect mai amplu, „Vara cărților deschise!“

Vezi mai multe fotografii aici

Comunicat de presa Editura Litera

litera_eveniment

bogdan
Total
0
Shares
4 comments
  1. Serios? Chiar prezentati pozitiv acest eveniment? O bataie de joc pentru carti si pentru ideea de lectura. Poate intentia voastra a fost buna, dar ce s-a intamplat aseara a fost un fail total. Pacat.

    1. Parerea dvs. si o respectam. Bookuria.info nu a fost implicata in organizarea evenimentului… Dar, pentru noi, chiar este un eveniment ce trebuie prezentat pozitiv, cu toate stangaciile din organizare. De-am avea mai multe astfel de evenimente…

  2. De acord, dar tocmai pentru că nu sunteți implicați în organizare ar trebui să relatați obiectiv. Nu cred că e cineva care nu crede că ideea e bună, dar nu înțeleg acel “chiar este un eveniment ce trebuie prezentat pozitiv” – poate ideea, dar nu organizarea.

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Clujenii sunt asteptati la o noua librarie Nemira

Next Article

75% reducere: Terapia Gerson. Cel mai eficient program de nutritie pentru prevenirea si tratarea cancerului si a altor boli grave

Related Posts

Total
0
Share