fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Noi aparitii Humanitas la inceput de octombrie

Inceputul lunii octombrie ne aduce cateva vesti bune dela Editura Humanitas. Pentru acest miez de toamna, Humanitas a pregatit noi lansari de titluri, dar si cateva reeditari la carti foarte apreciate de public. Mai jos aveti ultimele noutati comunicate de Editura Humanitas.

Dragostea are 11 dimensiuni. Viata mea cu Stephen Hawking, de Jane Hawking

dragostea-11120Lansare de carte luni, 4 noiembrie, ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu

Vezi aici mai multe detalii

“Din punct de vedere intelectual, Stephen era un gigant, care insista mereu asupra infailibilitatii sale si al carui geniu il voi respecta mereu; din punct de vedere fizic, era neajutorat si tot atat de dependent de mine ca si copiii nostri dupa nastere. Indatoririle mele fata de el erau cele ale unei mame cu un copil mic, raspunzatoare pentru fiecare aspect al ingrijirii sale, inclusiv infatisarea – eram aproape o infirmiera… Problemele erau exacerbate de imposibilitatea de-a vorbi despre ele… Lipsa de comunicare devenise o forta care ne instraina, coborand intre noi o bariera de suferinta.” (Jane Hawking)

Arme si utopii. Viziuni despre America Latina, de Mario Vargas Llosa

arme-utopii120Vezi aici mai multe detalii

Arme si utopii. Viziuni despre America Latina (Sables y utopias. Visiones de América Latina) reuneste o serie de eseuri politice ale lui Mario Vargas Llosa; marele scriitor isi expune ideile si convingerile de pe pozitii liberale, iar din paginile volumului se contureaza limpede atat parcursul intelectual al autorului, cat si o analiza cuprinzatoare a celor mai importante evenimente care au marcat istoria recenta a continentului. Daca in primele patru capitole ale cartii cititorii pot gasi relatari ale unor discutii cu importanti lideri latinoamericani, vehemente critici la adresa nationalismului, populismului sau coruptiei, dar si viziunea detaliata a autorului asupra diverselor momente si etape din evolutia istorica a regiunii, in ultimul capitol Vargas Llosa incearca o explicatie socio-politica a realismului magic in lite! ratura, aratand cum se nasc utopiile in cartile unor scriitori de seama precum Jorge Luis Borges, José Donoso, Gabriel García Márquez, Fernando Botero, Julio Cortázar, dar mai ales cum tot ceea ce pentru arta din America Latina s-a dovedit extraordinar pentru sistemul socio-politic a fost un dezastru.

Fascinatie, de Ann Patchett

fascinatie120Lansare de carte joi, 17 octombrie, ora 19.00, la Libraria Humanitas Kretzulescu

Vezi aici mai multe detalii

Publicat in SUA in 2011, finalist la Orange Prize for Fiction, 2012 si la Wellcome Trust Book Prize, 2011, romanul Fascinatie a fost inclus pe listele: Time Magazine’s Best Books of the Year, 2011 ♦ Publishers Weekly’s Top 10 Books, 2011 ♦ Amazon Best Books of the Month, June 2011 ♦ Christian Science Monitor Best Books, 2011 ♦ Barnes & Noble Bestsellers, 2011 ♦ Salon Book Award, 2011 ♦ O, The Oprah Magazine Best Summer Books, 2012. Este in curs de traducere in peste 30 de tari.

Captivanta odisee exotica, magistrala proza de atmosfera care surprinde magia, dar si ororile junglei amazoniene, Fascinatie este un roman provocator despre moralitate si miracol,! adevar si iubire, stiinta si sacrificiu. Dincolo de apele navalnice si anacondele gigantice din Rio Negro, un savant enigmatic descopera formula unui medicament care poate schimba viata femeilor pentru totdeauna. Experimentele doctorului Annick Swenson sunt insa invaluite de mister, caci ea refuza sa tina legatura cu finantatorii proiectului. Trimisa pe urmele faimoasei cercetatoare, tanara Marina Singh va intampina, in inima intunericului, provocari peste puterea ei de imaginatie.

“Fascinatie este un roman de aventuri trepidant, iar personajele lui fac dovada unui curaj nebunesc in lupta lor pe viata si pe moarte cu pericolele pe care le infrunta.” (Elizabeth Gilbert)

Imperfectionistii, de Tom Rachman

imperfectionistii120Lansare de carte marti, 22 octombrie, ora 19, la Libraria Humanitas Kretzulescu

Vezi aici mai multe detalii

Unul dintre titlurile-far ale Targului International de Carte de la Frankfurt, romanul de debut al scriitorului Tom Rachman a cunoscut un imens succes de public si de critica odata cu aparitia editiei americane, in aprilie 2010, care s-a vandut in peste 500 000 de exemplare. Doua luni mai tarziu, drepturile de ecranizare au fost cumparate de casa de productie a lui Brad Pitt. Imperfectionistii a figurat 28 de saptamani pe lista de bestselleruri a publicatiei New York Times, s-a aflat printre cele mai bune carti ale anului 2010 alese de Amazon si a fost nominalizat la Giller Prize. Este tradus in 29 de tari.

“Este atat de bun, incat a trebuit sa-l citesc de doua ori ca sa-mi dau seama cum a scos-o la capat. Inca nu am! gasit raspunsul si nu stiu nici cum cineva atat de tanar (…) poate sa cunoasca atat de bine defectele omenesti. Romanul, construit precum un cub Rubik, este deopotriva extrem de amuzant si sfasietor de trist.” (Christopher Buckely, The New York Times Book Review)

Domnul Ibrahim si florile din Coran, de Eric-Emmanuel Schmitt

domnul-ibrahim120Editie 2013; o noua traducere

Vezi aici mai multe detalii

Domnul Ibrahim si florile din Coran a fost adaptat pentru marele ecran in 2003, filmul avandu-i in distributie pe Omar Sharif si Isabelle Adjani. Nominalizata la Golden Globe, pelicula a fost distinsa cu Premiul César si Premiul Publicului la Festivalul de film de la Venetia.

Parisul anilor ’60. Cartierul evreiesc. Moise, un pusti singuratic, parasit de mama, locuieste cu un tata neurastenic si observa lumea cea mare si ciudata de la inaltimea celor unsprezece aniai sai. Domnul Ibrahim, bacanul musulman care pare sa cunoasca secretul fericirii, sade de dimineata pana seara pe taburetul din pravalie si contempla aceeasi lume cu detasarea senectutii. Dar intr-o buna zi privirile celor doi se intalnesc si, din vorba in vorba, din poveste in poveste, Moise ajunge invatacelul bacanului arab care-i desluseste tainele iubirii deoameni. Dupa ce tatal baiatului dispare fara urma, batranul il adopta pe micul orfan si impreuna traverseaza Europa spre Cornul de Aur, taramul vegheat de legile sfinte ale Coranului. Calatoria spre lumea nebanuita si stranie din inima Orientului cu moschei si dervisi rotitori e o parabola a vietii si a mortii, care surprinde si indeamna la meditatie.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Un nu roman de suflet impreuna cu ziarul Libertatea

Next Article

Fictiuni pentru tineri de la RAO cu pana la 64% reducere

Related Posts

Total
0
Share