fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Noua aparitie in Colectia “Iubiri de altadata”: Floarea pasiunii, de Matilde Serao (Editura All)

floarea-pasiuniiMatilde Serao este una dintre cele mai prolifice si mai cunoscute scriitoare italiene ale sfarsitului de secol XIX si inceputului de secol XX. Romanele si povestirile ei sunt o fresca a societatii italiene, in special a celei din sudul Italiei si din Napoli, atingand, cu subtilitate si spirit analitic, teme dintre cele mai diverse, precum conditia femeii intr-o societate patriarhala, saracia, coruptia si conventiile sociale.

Povesti de iubire, tradari, rivalitati, emotii si pasiuni ascunse – povestirile din Floarea pasiunii se perinda prin fata ochilor cititorilor ca o galerie de filme de scurt metraj in stil romantic si moralist. Imagini vii, decupaje care surprind o epoca, un mod de a simti si de a iubi facut din sperante, deziluzii si esecuri. De la scriitorul care nu va deveni niciodata faimos pentru ca nu poate sa isi omoare eroinele, pana la sotia devotata, care isi sacrifica fericirea pentru a-si respecta angajamentul matrimonial, personajele lui Matilde Serao sunt prinse fara scapare intre tumultul lor interior si moravurile sociale rigide ale epocii.

Din colecţia Iubiri de altădată mai fac parte:

Vezi aici toate cartile din Colectia Iubiri de altadata

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

4 carti cu reducere de 75% in Targul de Paste Elefant.ro

Next Article

Caravana Cartii BookLand, in parcurile Cismigiu si Herastrau din Bucuresti

Related Posts

Total
0
Share