fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Noul brand al revistei Timpul

Timpul

A apărut primul număr al revistei Timpul conceput de noua conducere editorială (director Dan Pavel, redactor șef Sabin Drăgulin). Publicația s-a rebranduit, devenind o revistă de politică și cultură. Revista își propune să promoveze abordarea temelor politice din perspectiva „expertizei certificate prin licențe, doctorate, studii de specialitate, cărți, experiență academică”. Revista Timpul este publicată de către Editura Adenium, al cărei proprietar și manager este Adriana Nazarciuc. Temele speciale de politică propuse pentru noul număr grupează deopotrivă semnături prestigioase și tineri autori, în plină afirmare: „Abateri și realinieri în politica europeană” (Gabriel Andreescu, Rareș Bogdan, Radu Carp, Bogdan Popa, Cornel Ban, Cosmin Cercel); „Migrațiile și consecințele lor” (Petru Clej, Florian Bichir, Daniel Gheorghe, Angelo Chielli, Claudiu Gaiu, Mihaela Biolan); „Partidul de stânga ideal (în România)” – (Stelian Tănase, Adrian Christescu, Andrei Crăciun, Arthur Suciu, Maria Cernat, Mihai Milca). Grupajul „Românii din diaspora” cuprinde articolul ”Republica Moldova: Quo Vadis? sau „Cine trage sforile în politica de peste Prut?”, de Aurelia Peru-Blăjan, precum și un memoriu adresat Comisiei de la Veneția de românii din regiunea Cernăuți.

Revista Timpul poate fi cumpărată și online, cu reducere, de la Elefant.

Partea de cultură a revistei Timpul cuprinde: articole critice semnate de Adrian Păduraru, Adrian Mureșan (despre tânărul N. Steinhardt), Cătălin Manea, Dana Țabrea, Maria Bilașevschi, Daniel Ungureanu, Oana Maria Nicuță; poezii de Diana Geacăr, Mihaela Stanciu, Teodor Corban; interviuri cu Michael Lassel („A expune în România este pentru mine la fel de palpitant ca și a expune în Franța”), realizat de Adina Scutelnicu și Carmen Escu Muller („Interogând o temă provocatoare: fascismul italian în opinia publică românească interbelică”), realizat de Simona Preda.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Art

GRUPUL EDITORIAL ART la Gaudeamus 2017

Next Article
ALL

Grupul Editorial ALL la Târgul Internațional Gaudeamus 2017

Related Posts

Total
0
Share