fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Nu rata noul numar al revistei Timpul

cover-noul-numar

Revista de cultură contemporană TIMPUL vă aduce în atenție numărul lunii iunie 2015. Nr. 195 al revistei este disponibil în toată țara prin rețeaua de distribuție Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești și Librarium, rețeaua de distribuție Monitorul de Botoșani și în format digital pe elefant.ro. Online, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și articolele ediției curente.

În Editorialul din acest număr, „Metaforele” și discursul urii, Daniel Șandru se întreabă ce anume îl poate determina pe un om să fie purtator al urii. Pornind de la această problemă, autorul încearcă să identifice resorturile sociale și mentalitare ce propulsează „metaforele” proprii discursului urii în arena publică. Articolul se referă la recentele atacuri ale lui Nicolae Breban la adresa lui Horia-Roman Patapievici.

Paginile de Actualitate, coordonate de Andrei Giurgia, introduc cititorul în atmosfera Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Paginile rubricii Polis, coordonată de Sorin Bocancea, cu titlul „Diplomație cu liste negre”, analizează apariția listei cu persoane non grata difuzată la Moscova. Opiniile sunt semnate de Iulia Badea Guéritée, Sorin Bocancea, Iulian Chifu și Cristian Unteanu.

Paginile de Filosofie, coordonate de Geoge Bondor, conțin o dezbatere incitantă asupra normativității, analizând statutul normelor, de la cele morale, juridice și estetice până la legile naturii. Articolele sunt semnate de Tudor Ionuț, Cristian Nae, Tudor Cosma Purnavel și Gerard Stan.

Paginile Focus și Anchetă, coordonate de Radu Vancu, dezbat cartea recent publicată de Ion Vianu, Frumusețea va mântui lumea și alte eseuri (Polirom, 2015).

Paginile 12-13 ale numărului din luna iunie conțin un interviu realizat de George Bondor, redactorul-șef al revistei de cultură contemporană „Timpul”, cu Horia-Roman Patapievici, despre sfera publică și programul cultural al Institutului Cultural Român.

În pagina Exclusiv a revistei Timpul, Adina Scutelnicu îl prezintă pe Sylvain Corentin, „anarhitectul” unui univers plăsmuit din clădiri complexe, înrudite vizual cu arta sacră a catedralelor, dar și cu colibele primelor veacuri.

Numărul 195 al revistei TIMPUL conține și alte articole, semnate de Andrei C. Șerban, Ion Șerbu, Șerban Axinte, Radu Vancu, Claudiu Komartin, Anca Vieru, Mark Bucuci, Maria Bilașevschi, Angelo Mitchievici, Dana Țabrea, Daniel Cristea-Enache, Roxana Patraș, Lucian Dîrdală, Bogdan Călinescu, Stelian Dumistrăcel, Lavinia Maria Pruteanu, Mioara Anton, Teodora Manea, Dan Pavel, Dragoș Dascălul, Cătălin Mihuleac și Mircea Gheorghe.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

"Serviciile de informaţii şi drepturile omului", de Steve Tsang

Next Article

Abţibilduri („Redescoperind Drumul Mătăsii”, de Colin Thubron)

Related Posts

Total
0
Share