fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

O carte de Oscar: “12 ani de sclavie”, de Solomon Northup (Editura Meteor Press)

12_ani_de_sclavie12 ani de sclavie este poate cea mai importanta relatare despre sclavie scrisa vreodata, readusa in atentia publicului prin filmul omonim, regizat de Steve McQueen si castigator a numeroase premii, incununat cu dinstinctia de filmul anului 2013 si la Premiile Oscar.

Daca ati vazut filmul ar trebui sa aveti si cartea la indemana, este o poveste extrem de puternica. Daca nu ati vazut inca filmul chiar va recomandam sa cititi mai intai cartea.

Northup prezinta detaliile vietii din statele sclavagiste americane si confera personalitate şi profunzime oamenilor pe care i-a cunoscut, deopotriva sclavi si stapani de sclavi.

[button target=”_blank” style=”” class=”btn_yellow” link=”http://bit.ly/1eZHETG”]Cumpara cartea cu reducere si transport gratuit[/button]

Despre carte:

Solomon Northup a fost negru, nascut om liber in statul New York, unde a fost educat si a devenit un violonist iscusit. Atras in Washington cu promisiunea angajarii ca muzicant intr-un spectacol, el a fost drogat si s-a trezit intr-un tarc pentru sclavi, de unde a fost vandut in Sud si a trait 12 ani ca sclav. Evenimentele relatate de el sunt copleşitoare: cumpararea sclavilor, biciuirile, vanatoarea cu caini a fugarilor, siluirea femeilor care atrageau ochii stapanilor si truda necontenita.

Povestea lui Solomon este de suferinta si disperare intensa; el exprima foarte elocvent tot ce a vazut si a simtit pe pielea lui si tot ce nu mai putea sa uite vreodata, oricât de mult și-ar fi dorit.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Astazi, impreuna cu Libertatea, un nou roman politist: "Cutia cu nasturi"

Next Article

Carti ieftine pentru copii: Comanzi 3 si primesti 5 + transport gratuit

Related Posts

Total
0
Share