fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

O carte despre supravegherea totala: “Dragul meu turnator”, de Gabriel Liiceanu

dragul-meu-turnatorO carte tulburatoare si palpitanta despre supravegherea totala in vremea lui Ceausescu. Si despre o revansa tarzie, care ia forma unei povestiri.

Douazeci de ofiteri si zeci de alti “lucratori” ai Securitatii, platiti din “banii poporului”, contribuie la nasterea unui “dosar de urmarire informativa”: doua mii de pagini, sute de ore de benzi de ascultare si de fotografii. Cum arata o lume in care puteai fi pus sub lupa clipa de clipa? In care ti se puteau masura pana si respiratiile in somn?

Cumpara cartea de aici

Gabriel Liiceanu il descopera – la treizeci si cinci de ani dupa ce acesta isi incepuse “activitatea” – pe turnatorul sau. Socul descoperirii ia mai intai forma unui sir de scrisori. Cei doi se intalnesc apoi fata catre fata. Are loc un dialog demn de literatura absurdului.

Care era crima celui urmarit? Cum putea pune in pericol, in anii ’70, un tanar intelectual umanist “ordinea si oranduirea de stat”?
In ultima clipa, intra in scena maiorul de Securitate care recoltase si pusese in ordine paginile “dosarului de urmarire”. Dar lucrurile se rastoarna: cel care ani la rand fusese urmaritorul devine, pe neasteptate, cel urmarit.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Peste 70 de pachete de carti cu preturi pana in 50 de lei

Next Article

Transport gratuit la orice carte + CADOU 3 carti gratuite la orice comanda

Related Posts

Total
0
Share