fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

O carte-tezaur descoperită după 350 de ani

carte tezaur

O carte-tezaur descoperită după 350 de ani. În Copenhaga a fost descoperit un volum enorm, care stă ascuns de 350 de ani. Este vorba despre manuscrisul „Libro de los Epítomes”, care conține peste 2.000 de pagini și sumare din librăria lui Hernando Colón, fiul ilegitim al lui Columb, care își făcuse un scop din a realiza cea mai mare librărie din lume în secolul al XVI-lea. (The Guardian)

Cele mai bune promoții la cărți de azi sunt la Elefant și Libris.

Guvernatorul Washingtonului dezbate schimbările climatice în cărți pentru copii. Jay Inslee, guvernatorul statului Washington, este cunoscut în lumea adulților pentru o carte publicată în 2007 în care vorbește despre viitorul energiei verzi. Dar în lumea copiilor și în propria familie, bunicul Jay a scris și ilustrat zece cărți, dintre care multe abordează efectele pe care încălzirea globală le are asupra Terrei. (CNN)

Depozitul cu cărți gratis. În Tampa Bay, SUA, există un depozit care este alimentat încontinuu cu cărți pentru toți doritorii. Depozitul are „marfă” prin intermediul a 160 de școli din zonă, care pun mereu mână de la mână pentru a ține mereu plină sursa de carte. (ABC action news)

Cea mai mare bibliotecă educațională din Bolivia. În La Paz, capitala Boliviei, a fost inaugurată o bibliotecă enormă, cea mai mare din țară, care reunește 62.000 de volume pe teme de pedagogie și subiecte educaționale. Doritorii vor avea la dispoziție și aproape 1.500 de volume ale Ministerului Educației, în format digital. (Plenglish)

Cărțile artiștilor, cu miile la Art Book Fair, Los Angeles. În acest week-end se va desfășura LA Art Book Fair, care din 2013 încoace reunește în fiecare an cărți ale artiștilor. Ediția 2019 celebrează din nou operele acestora prin intermediul unei fundații care adună bani în acest mod pentru a-i susține pe artiștii aflați la început de drum. (LA Times)

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Istoria albinelor

Lansarea romanului Istoria albinelor, de Maja Lunde

Next Article
Noaptea Cărților Deschise

Pe 23 aprilie, Arcul de Triumf este gazda cititorilor la Noaptea Cărților Deschise!

Related Posts

Total
1
Share