fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Oprah citește despre Holocaust

Oprah citește despre Holocaust. De Ziua Mondială a Cărții, celebra realizatoare Oprah Winfrey a împărtășit cu lumea întreagă faptul că în această perioadă citește cartea „The Choice”, volum de memorii al supraviețuitoarei Holocaustului Edith Eva Eger, acum în vârstă de 90 de ani. Povestea este uimitoare și vorbește despre visul unei copile de a deveni balerină, dar care se trezește în lagărul de la Auschwitz și supraviețuiește uneia dintre marile orori ale umanității. (Oprahmag)

Cartea lui Boris Johnson, amânată cu patru ani. Geniul lui Shakespeare pare să fie un subiect foarte greu pentru fostul primar al Londrei și ministru de Externe al Marii Britanii Boris Johnson, personaj complet ieșit din tiparele politice și binecunoscut susținător al Brexit. Editorul, care, potrivit presei insulare, i-ar fi plătit lui Johnson 500.000 de lire pentru volumul intitulat „Shakespeare: The Riddle of Genius”, nu ar fi primit până acum niciun rând, iar lansarea din 2016 a fost amânată pentru anul 2020. (The Guardian)

Cele mai bune promoții la cărți de azi sunt la Elefant și Libris.

Cărți pentru protestatari. Tinerii protestatari din Khartoum au devenit un public avid de carte pentru un librar local, Abdirahman Moalim. „Am văzut că manifestanții sunt tineri și că citeau de pe telefoanele mobile. Așa că m-am gândit să le aduc cărți, să citească și să protesteze în același timp”, povestește Moalim despre inițiativa sa, care se bucură de un succes enorm. (Aljazeera)

Sud-africanii vor cărți despre realitate. În Africa de Sud, cărțile nu prea sunt printre temele abordate de presă. Dar există și excepții: volumul jurnalistului Pieter-Louis Myburgh, „Gangster State”, a atras imediat atenția. Cartea relatează despre investigațiile de presă în interiorul Congresului Național African și despre presupusele afaceri veroase ale secretarului general Ace Magashule, care l-au propulsat în vârful ierarhiei politice. (News24)

Black Car Burning”, de Helen Mort. Peisajul ca personaj. Uimitorul peisaj din Hillsborough este personajul principal al cărții de proză a unei poete premiate pentru versurile sale despre muncitori și greve. Mort este o alpinistă cu experiență și face din cartea sa o epistolă de dragoste la adresa orașului Sheffield și a comunității de cățărători pasionați care se găsește aici. (The Guardian)

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Pacienta tăcută

Recenzie la cartea Pacienta tăcută, de Alex Michaelides

Next Article

Actrița Tiffani Thiessen scrie cărți pentru copii

Related Posts

Total
0
Share