fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Peste 120 de institutii si peste 700 de proiecte inscrise la BUN DE TIPAR, editia a III-a

[arrow_list]
  • Dedicată excelenței editoriale, Gala „Bun de Tipar” își propune să contribuie deopotrivă la promovarea celor mai importante proiecte anuale ale pieței de carte românești, cît și la profesionalizarea celor din industria de carte și la creșterea sentimentului de breaslă în rîndul profesioniștilor
  • Lista finaliștilor va fi comunicată pe data de 30 aprilie 2014
  • Gala de decernare a premiilor: 15 mai, ora 18.00, în Aula Bibliotecii Naționale a României
  • Detalii despre proiect: www.galabundetipar.ro
[/arrow_list]

bt1

La finalul înscrierilor la cea de a III-a ediție a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”, organizatorii se bucură să constate o reacţie entuziastă din partea tuturor instituţiilor ce compun industria autohtonă de carte (edituri, librării, tipografii şi biblioteci) – o creștere cu aproximativ 25% a numărului de participanți în competiție, anul acesta față de ediția din 2013. Recordul în ceea ce privește creșterea vine din zona aplicațiilor la categoria „Cea mai bună bibliotecă a anului”, unde organizatorii au putut constata o creștere de 3 ori a numărului de înscrieri în competiție. De asemenea, o creștere semnificativă s-a putut observa și în ceea ce privește numărul candidaților care concurează pentru prima dată la Gala „Bun de Tipar”.

„Gala «Bun de Tipar» și-a propus să aducă, deopotrivă, bucurie și normalitate în domeniul publishingului autohton de carte. Sperăm ca această a III-a ediţie să confirme atît breslei, cît şi publicului larg utilitatea acestui eveniment. Ne bucură încrederea acordată, şi de această dată, de editurile, distribuitorii de carte, tipografiile și bibliotecile cunoscute şi salutăm cu entuziasm înscrierea, pentru prima dată în competiţie, a 25 de instituții. Nu în ultimul rînd, mulţumim membrilor juriului din acest an, care şi-au asumat cu profesionalism dificila sarcină de a selecta volumele înscrise în competiţie.” (Organizatorii)

Ieri, 9 aprilie, a avut loc prima etapă de jurizare a celor peste 120 de instituţii şi peste de 700 de proiecte care concurează pentru cele 10 premii de excelenţă. Următoarea etapă de jurizare va avea loc pe 29 aprilie, cînd juriul va decide lista finaliștilor. Stabilirea cîștigătorilor va avea loc la începutul lunii mai, iar ceremonia de decernare a celor 10 premii de excelență va avea loc pe 15 mai, începînd cu ora 18.00, în cadrul unui eveniment premium, organizat în Aula Bibliotecii Naționale a României, înregistrat de televiziunea publică și transmis (o selecție) pe TVR 1, în weekendul de după desemnarea laureaților celei de a III-a ediții a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”.

Juriul ediției din acest an este format din Mircea Martin (preşedinte) – critic şi teoretician literar, eseist, editor de carte; Carmen Mușat – critic literar și eseist, redactor-șef al revistei Observator Cultural, conferențiar universitar la Facultatea de Litere a Universității din București; Simona Kessler – agent literar (Simona Kessler International Copyright Agency); Silvia Colfescu – membră în board-ul Asociației Editorilor din România, directoarea Editurii Vremea, scriitoare; Oana Suciu – lector dr. Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București; Laura Grünberg – scriitoare, sociologă, autoare de cărţi pentru copii; Luminița Corneanu – critic literar, consilier superior în cadrul Ministerului Culturii; Daniel Nazare – directorul Bibliotecii Județene Brașov; Ciprian Isac – grafic designer, co-fondator al Atelierului de Grafică și Vlad Puescu – product manager al Elefant.ro, specialist în cărți digitale.

„Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din România” îşi propune să marcheze reuşitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atenţia publicului asupra celor mai bune produse editoriale româneşti, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult de o criză a lecturii, a cărţii sau a literaturii de calitate.

Profesionişti ai cărţii – editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari sau bibliotecari – vor avea ocazia să se bucure de recunoaşterea colegilor de breaslă şi a publicului în această gală dedicată excelenţei editoriale.

Gala „Bun de Tipar” este organizată de Asociația Headsome Communication și Asociația Editorilor din România (AER), în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, Ministerului Culturii, al Institutului Cultural Român şi al ARCUB. Sponsor al evenimentului: Dacia.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Noi reviste in magazinele inmedio. Le poti rezerva si online!

Next Article

Evenimente: lansari de carte, azi, 10 aprilie 2014

Related Posts

Total
0
Share