fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Peter Schweizer: „Clinton Cash”. Dezvăluirile „care vor şoca lumea”

hillary-clinton

În primele zile ale lunii mai este aşteptată apariţia în librării a unei cărţi ce îşi propune să-i determine pe americani să se gândească de două ori înainte de-a o vota pe Hillary Clinton preşedinte al SUA: „Clinton Cash: Povestea nespusă a felului în care guverne străine şi companii au pus umărul la îmbogăţirea lui Bill şi Hillary”, semnată de Peter Schweizer.

Şi, pentru că republicanul Rand Paul deja a dezvăluit că volumul va fi o „bombă care va şoca lumea”, aruncăm o privire printre rânduri – în fond, este vorba despre următorul cel mai puternic om al planetei…

Volumul de 186 de pagini cercetează sistemul de donaţii către Fundaţia Clinton din partea unor entităţi străine şi „ridică la fileu” teoria potrivit căreia cei care au plătit sume consistente discursurilor pe care Bill Clinton le-a ţinut în toată lumea au primit în schimb favoruri de la Departamentul de Stat, condus de doamna Clinton: „Se observă un clişeu al tranzacţiilor financiare în care sunt implicaţi cei doi Clinton petrecute concomitent cu diverse politici favorabile celor care au furnizat fondurile”, afirmă autorul. Argumentele sunt un accord de comerţ liber de care a beneficiat un donator cu investiţii în Columbia, proiecte de dezvoltare „cu dedicaţie” în perioada marelui cutremur din Haiti, din 2010, plata a peste 1 milion de dolari lui Bill Clinton de către o bancă din Canada care avea interese legate de o conductă de petrol exact în timp ce proiectul era dezbătut la Departamentul de Stat etc.

Dacă precedentele lansări de carte „împotriva” candidaturii doamnei Clinton („Blood Feud”, care tratează animozitatea dintre familiile Clinton şi Obama sau „Clinton Inc.: The Audacious Rebuilding of a Political Machine”, preponderent politică) au putut fi trecute la capitolul propagandă, investigarea acestor donaţii nu mai este o glumă. Pe de o parte, lucrarea este concentrată şi bazată pe date concrete, iar pe de altă parte, „grei” din mass-media ca „The Times”, „The Washington Post” sau „Fox News” au contracte exclusive cu autorul pentru cercetarea în continuare a reperelor majore de investigaţie indicate de carte. Iar susţinătorii lucrării afirmă că este ceva de cercetat: „pe perioada în care Hillary s-a aflat în serviciul public, cei doi Clinton au condus sau facilitat sute de mari tranzacţii cu guverne străine sau entităţi individuale. Unele dintre aceste tranzacţii le-au băgat celor doi milioane în buzunare”, scrie Peter Schweizer. Coincidenţă sau nu, Fundaţia Clinton s-a aflat sub investigaţie din pricină că a acceptat donaţii străine în timp de Hillary se afla pe postul de secretar de stat. Cu puţin timp în urmă, Fundaţia şi-a ajustat politica de donaţii, permiţându-le pe cele din Germania, Canada sau Olanda şi interzicându-le pe cele din Orientul mijlociu.

Aşadar, cu câteva săptămâni înainte de apariţia cărţii care pune în discuţie felul în care onorariile pentru discursurile lui Bill au crescut spectaculos cât timp Hillary a fost secretar de stat, bătălia pentru imagine este în toi: purtătorul de cuvânt al campaniei celei care va încerca să cucerească America cu sloganul „campioana americanilor obişnuiţi” a declarat că „Clinton Cash” este o altă încercare a Republicanilor „de a transforma fapte de mult ştiute în teorii ale conspiraţiei”.

Cartea „bombă” este programată să apară pe 5 mai.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Ziua Internationala a Cartilor la eMAG: reduceri de pana la 90% + transport gratuit

Next Article

Azi e Ziua Internationala a Cartii: reduceri, cadouri si transport gratuit. Minunat!

Related Posts

Total
0
Share