fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Platforma pentru manuale digitale – “Lectia verde – Creeaza-ti mediul!”

tableta marePrimul manual digital realizat în România şi aprobat de Ministerul Educaţiei, „Lecţia verde – Creează-ţi mediul!”, se adresează elevilor din clasele III-VII şi a fost lansat recent. Obiectul opţional digital este urmarea primului manual de educaţie ecologică în formă fizică pentru copii, lansat în 2004 la iniţiativa Holcim România şi dezvoltat cu avizul şi în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

Opţionalul a fost introdus încă din 2008 în oferta naţională a obiectelor opţionale de studiu, pentru elevii din clasele III-VII, aprobată de Ministerul Educaţiei Naţionale. Încă de la începutul programului educaţional, au fost realizate atât manualele adresate elevilor, cât şi ghidurile metodologice pentru cadrele didactice.

Disciplina opţională se predă, în prezent, în 250 şcoli din România, iar introducerea manualului digital poate fi posibilă în peste 5.000 de unităţi şcolare din ţară, în care există, conform datelor oficiale, calculatoare şi conexiune la internet.

Prin acest manual se doreşte responsabilizarea elevilor, părinţii şi întregii comunităţi locale, în vederea protejării mediului înconjurător. Manualul poate fi accesat online la adresa web www.lectiaverde.ro şi poate fi descărcat gratuit pe iPad.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că speră ca platforma dedicată manualelor digitale să fie deschisă în toamnă, urmând ca acestea să formeze o bibliotecă electronică utilă atât elevilor, cât şi cadrelor didactice şi părinţilor.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

POVESTI DIN POD, atelier de lectura si teatru participativ, in mansarda Scolii Step by Step

Next Article

Pascal Bruckner, in dialog cu cititorii

Related Posts

Total
0
Share