fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Premiile “Cele mai frumoase carti din Romania – 2013”

Curtea Veche Publishing a fost nominalizată cu trei coperte pentru premiul “Cele mai frumoase cărţi din România – 2013″.

Non-ficţiune: “Masinile Regelui”, de Principele Radu al României – design/grafică: Mihai Nadolu;

Beletristică: “Pioniera goală”, de Mihail Koronov şi “Bagaje pierdute”, de Jordi Punti – design/grafică: Mihai Nadolu

Vom reveni si cu nominalizarile altor edituri.

cele_mai_frumoase_carti

În perioada 9-13 Octombrie, toate cărțile câștigătoare vor fi expuse în Târgul Internațional de Carte de la Frankfurt, în pavilionul României 5.0, B122, la cel mai important târg de carte din lume. Cu această ocazie, Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură în parteneriat cu Federaţia Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii, organizează un eveniment special de vernisare a celor mai frumoase cărți românești, în data de 10 Octombrie, la ora 16.00, la care sunt invitați membri ai Federației Editorilor din Europa.

Volumele câștigătoare vor reveni în țară și vor fi prezentate publicului român într-o expoziţie în perioada 4-8 Noiembrie la UNAgaleria, în București. În cadrul vernisajului expoziției, vor fi anunțate cele 6 premii acordate de juriu – Premiul I, Premiul II şi Premiul III şi 3 premii speciale: – Premiul pentru cea mai bună ilustraţie, – Premiul pentru cea mai frumoasă carte pentru copii, – Premiul pentru carte obiect / bibliofilă (pentru categoria specială a acestor lucrări, jurizate separat, în acest an).

Toate cărţile câştigătoare vor reprezenta România în competiţia internaţională de design de carte „Best Book Design from All Over the World” – Târgul de Carte de la Leipzig, ediţia 2014 şi vor fi incluse în expoziţiile organizate de Stiftung Buchkunst.

“Cele mai frumoase carti din Romania” este realizat de Asociatia pentru Performanta si Cultura, cu sprijin financiar de la Administratia Fondului Cultural National.

Proiectul formeaza o platforma de dezbatere pe tema designului de carte, atat pentru profesionisti din lumea editoriala, cat si pentru designeri, graficieni independenti si publicul larg, oferind un cadru de apreciere si o perspectiva internationala.

Activitatea centrala este un concurs national de design de carte, finalizat cu o expozitie a celor mai frumoase carti din Romania. Avem o componenta profesionala consistenta ce consta in organizarea activitatii de jurizare bazata pe discutii elaborate intre membrii juriului, in interactiune cu un specialist strain in domeniul designului de carte.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Ca si cartile, viata este facuta din litere

Next Article

"Lumina dintre oceane", de M.L. Stedman (Editura Polirom)

Related Posts

Total
0
Share