fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Mircea Cartarescu a castigat premiul “Tormenta al mejor libro de autor extranjero” pe 2013 pentru editia spaniola a “Nostalgiei”

nostalgia-editie-aniversaraEditia spaniola a Nostalgiei de Mircea Cartarescu a fost distinsa zilele acestea cu premiul “Tormenta al mejor libro de autor extranjero” pe 2013.

Publicata la prestigioasa editura Impedimenta din Madrid in traducerea semnata de Marian Ochoa de Eribe, Nostalgia a fost considerata de presa spaniola una dintre cele mai bune carti straine aparute in 2012.

Premiul este acordat de revista online de critica literara La tormenta en un vaso, initiata si coordonata de Care Santos, scriitoare si critic literar. Optzeci de cunoscuti oameni de litere spanioli sunt colaboratori permanenti ai revistei, autorii articolelor si recenziilor care au transformat La tormenta en un vaso intr-un punct de referinta in critica literara spaniola.

Premiul Tormenta pentru cea mai buna carte straina a fost decernat incepand din 2007, iar printre castigatorii editiilor anterioare se numara Alice Munro si Cormac McCarthy. Finalistii din 2013 au fost, alaturi de Mircea Cartarescu, Richard Ford si John Irving.

In Romania, la sfarsitul lui 2013, la 20 de ani de la prima aparitie in editie completa, Nostalgia ramane in topul celor mai bine vandute carti Humanitas, cu peste 50 000 de exemplare.

Comunicat de presa Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Libertatea ne readuce romanele politiste din Colectia Agatha Christie

Next Article

Marketing si Comunicare pe Facebook in 2014 - eBook gratuit

Related Posts

Total
0
Share