fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Programul complet al evenimentelor Adenium la Gaudeamus 2015

adenium-gaudeamus-2015

În perioada 18- 22 noiembrie 2015, Adenium participă la Târgul internațional Gaudeamus 2015 – carte de învățătură cu un program special de evenimente și o ofertă de carte disponibilă la standul 229 de la nivelul 4.50, din Pavilionul Central Romexpo.

Programul evenimentelor Adenium la Târgul internațional Gaudeamus- carte de învățătură începe miercuri, 18 noiembrie, cu lansarea volumului Calitatea democrației și cultura politică în România, de Vasile Brașovanu. Cartea face parte din colecția Colloquium și reprezintă o binevenită interogare a rezidenței adevăratului spirit democratic, tezaurizat nu în instituțiile reprezentative ale statului, ci în societate. Numai aici se află garanția reușitei democratice a unui popor, pentru că nimic nu poate asigura libertatea perpetuă a națiunii mai mult decât permanenta responsabilizare a cetățenilor cu privire la destinul politic al comunității în care trăiesc.

Evenimentul va avea loc miercuri, 18 noiembrie, ora 17:00, în sala de evenimente „Mircea Sântimbreanu” și va fi moderat de Gabriel Cheșcu, redactor-șef Adenium. Vor participa Vasile Brașovanu, Marian Staş, președinte Clubul „Liderii Mileniului Trei”, Antonio Momoc și Gabriel, elev din programul „Teach for Romania”.

Vineri, 20 noiembrie, la Târgul Gaudeamus vor avea loc cinci evenimente Adenium. La ora 11:00, în sala „Bursa de contacte” va fi lansată cartea pentru copii Bucuriile iernii, autor Adela Dobran, ilustrații de Anda Ansheen. Vor participa Adela Dobran, Anda Ansheen și maestrul Gheorghe Zamfir. Autoarea acestui volum de versuri pentru copii compune în culori și imagini ce te atrag încă de la o primă lectură o lume aparte: a fericirii pe care mai ales copiii o resimt în apropierea Sărbătorilor de Iarnă.

Începând cu ora 14:00 sunteți invitați, la „Bursa de contacte”, la evenimentul de lansare a volumului Sfinxul rus. Idei, identități și obsesii, de Ioan Stanomir, un volum de istorie a ideilor, o istorie a Rusiei prin literatură și scriere memorialistică. Alături de autor, la eveniment vor participa Angelo Mitchievici și Daniel Șandru, director editorial Adenium.

În același spațiu, de la ora 14:30, va fi lansată o nouă apariție din colecția Headline, Dialogul religiilor în Europa unită, coordonatori Iulia Badea Guéritée și Alexandru Ojică. Vor participa: Iulia Badea Guéritée, Alexandru Ojică, Sorin Bocancea, Mircea Vasilescu, Antonio Momoc, Cristian Pîrvulescu, Laurențiu Tănase și Raymond Clarinard. Evenimentul va fi moderat de Daniel Șandru, director editorial Adenium.

Ultimele două evenimente din această zi vor avea loc la standul Adenium, standul 229 de la nivelul 4.50 din Pavilionul Central Romexpo. Începând cu ora 17:00, cu participarea lui Daniel Șandru, George Bondor, Gabriel Cheșcu și Radu Vancu, va avea loc lansarea numărului 199 (octombrie) al revistei de cultură contemporană Timpul. De la ora 18:00, Vladimir Drăghia va susține o sesiune de autografe pentru toți cei care apreciază volumul Dragoste n-are plural, apărut la Adenium.

Ziua de sâmbătă, 21 noiembrie, debutează cu lansarea cărții pentru copii Sarinne & Elenore and their splendid first adventure, autor Adina Chirica, ilustrații de Anda Ansheen. Evenimentul va avea loc în sala „Mircea Sântimbreanu”, cu participarea autoarei și a doamnei Irina Margareta Nistor. Lansarea va fi moderată de Gabriel Cheșcu, redactor-șef Adenium. Volumul, scris în limba engleză, va deveni repede cel mai bun prieten al copiilor.

Începând cu ora 11:00, la salonul de carte pentru copii „Ion Creangă”, copii mai mari sau mai mici sunt invitați la evenimentul de lansare a volumul Iarna cu Moș Crăciun, autor Aurora Georgescu, ilustrații de Șerban Andreescu. Alături de autoare, la eveniment va fi prezentă și cunoscuta actriță Bianca Brad. Volumul surprinde atmosfera mirifică a Crăciunului, când speranța învăluie totul și repară micile răutăți și neînțelegeri.

Tot sâmbătă, la ora 15:30 va avea loc încă un eveniment Adenium: lansarea volumul Scrieri (1914-1926), prin care Antonio Gramsci revine în spațiul românesc cu scrieri publicate în presa socialistă italiană. Cititorul român are prilejul să întâlnească un mare spirit al gândirii marxiste italiene și mondiale, a cărui influență a trecut dincolo de cercurile comuniste, devenind un reper pentru stânga și dreapta contemporane. Vor participa: Sabin Drăgulin, prof. Ennio Triggiani (director al Departamentului de Științe Politice, din cadrul Universității „Aldo Moro” din Bari), prof. Angelo Chielli (Universitatea „Aldo Moro” din Bari), Vito Buono (Centrul interuniversitar de cercetare a studiilor gramsciane, a Universității „Aldo Moro”din Bari). Evenimentul va fi moderat de Gabriel Cheșcu, redactor-șef Adenium.

Duminică, 22 noiembrie, la ora 17:00, la „Bursa de contacte”, va avea loc lansarea volumul câștigător la concursului de debut „Adenium Start”, ediția 2015, Vrum-vrum, de Cristina Frîncu. Romanul o are în centrul său pe Clara B., care, din empatie pentru pălăriatul artist ratat Poeteski, pleacă spre Hollywood pentru a-i recupera acestuia Muza care îl părăsise. O călătorie donquijotescă spre nicăieri, condimentată cu tot ce a putut reține mai bun literatura absurdului de la Jarry și Harms încoace.

La eveniment vor participa Cristina Frîncu și Alexandra-Georgiana Andrei. Lansarea va fi moderată de Gabriel Cheșcu, redactor-șef Adenium.

La standul Adenium, standul 229 de la nivelul 4.50 din Pavilionul Central Romexpo, toate cărțile au prețuri reduse cu până la 50%.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Recolta, de Jim Crace

Next Article

Pana la 25% reducere la cartile de religie

Related Posts

Total
0
Share