fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Record: Cartea Despre sensul vieții – 140.000 cărți vândute în 3 luni

Despre sensul vieții

„Despre sensul vieții cu Mihai Morar și Părintele Necula” a stabilit un record de vânzări încă din primele momente. Dacă, pe piața de carte din România, un titlu se vinde, în medie, în 2000 de exemplare într-un an, cartea semnată de cei doi autori Bookzone a depășit 1000 de comenzi în prima oră. În 24 de ore, au fost înregistrate peste 10.000 de comenzi pe website-ul editurii Bookzone, fără a include și comenzile către librării.

Cumpără cartea cu reducere

Pe 14 octombrie, îndrăgitul om de radio Mihai Morar a oferit un cadou special fanilor săi chiar de ziua sa de naștere, o carte realizată în dialog cu Părintele Constantin Necula. Trei luni mai târziu, „Despre sensul vieții cu Mihai Morar și Părintele Necula” a devenit o carte-fenomen care s-a vândut în peste 140.000 de exemplare. Recordul anterior a fost stabilit de scriitorul Igor Bergler, care a reușit să vândă cel mai recent roman al său în peste 100.000 de exemplare la mai puțin de 3 luni de la apariție. 

Mesajul cărții, un îndemn la curaj, unitate și luciditate într-o perioadă dominată de teamă și incertitudine, a reușit să ajungă în inimile cititorilor, provocându-i să răspundă la rândul lor întrebărilor adresate de Mihai Morar Părintelui Necula:

„Cum putem noi să credem în ceva ce nu există, în ceva ce nu poate fi dovedit, ce nu poate fi măsurat, ce nu poate fi formulat?”

„Ce rol trebuie să aibă religia în lumea asta, să nu-i spunem nouă, ci care se schimbă în reguli cu o viteză foarte mare?”

„Cum poți găsi libertatea în niște vremuri, în care, într-adevăr, nu poți să mai beneficiezi de aceeași libertate de care beneficiai până acum un an?”

Iar aceste întrebări fundamentale nu și-au pierdut relevanța odată cu trecerea timpului. O adevărată pledoarie pentru introspecție și echilibru, volumul s-a dovedit a fi cadoul ideal pentru iubitorii de carte în luna decembrie. Pe parcursul întregii luni, s-au vândut peste 1000 de volume zilnic, ajungând la cititori din toate colțurile țării și din diaspora.

A schimbat pandemia obiceiurile de lectură ale românilor? Citim mai mult? Suntem atrași mai mult decât înainte de marile întrebări ale vieții?

Este poate prematur să tragem concluzii, însă, în 2021, al doilea an al pandemiei, „Despre sensul vieții cu Mihai Morar și Părintele Necula”, o carte care abordează întrebări esențiale despre actualitate, dar și despre condiția umană, a înregistrat vânzări-record, depășind orice așteptări, iar, în 2022, interesul pentru carte este în continuare la cote ridicate, cu peste 700 de comenzi în fiecare zi.

Astfel, căutarea sensului vieții continuă și în 2022, dovedind că avem în continuare nevoie de repere stabile și, bineînțeles, de cărți.

„Sincer, sunt fără cuvinte. Din ziua lansării cărții până astăzi. Cred că e meritul fiecărui cititor că a făcut din cartea aceasta un fenomen. Că a citit-o, că a simțit-o, că a dăruit-o. Pentru asta, sunt de 140.000 de ori recunoscător. Vă mulțumesc prin cea mai simplă rugăciune: o plecăciune. Și, încă o dată, pentru fiecare, rostesc cea mai scurtă rugăciune: Mulțumesc!”– Mihai Morar

Comunicat Bookzone

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
litera

Noutățile anului 2022 la Editura Litera

Next Article
cupon Libris

Cupon Libris: 20% reducere la orice carte

Related Posts

Total
0
Share