fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Red Bull Collective Art isi asteapta talentele

collective artÎnscrierile pentru Red Bull Collective Art, cel mai mare proiect de artă colectivă, se vor încheia pe 23 martie, artişti din toată lumea – designeri, fotografi, scriitori etc. – fiind invitaţi să participe la realizarea acestuia.

Proiectul Red Bull Collective Art aduce conceptul „cadavre exquís” în era digitală. „Cadavre exquís” este o tehnică de creaţie colectivă introdusă prima dată de suprarealişti în jurul anului 1925. Este metoda prin care cuvinte şi imagini sunt alăturate în mod colectiv într-un ansamblu. Această compunere este realizată de mai mulţi participanţi, pe rând, fiecare având ca punct de pornire finalul lucrării anterioare, în scopul creării unei piese unice de arta colectivă.

Timp de două săptămâni, Red Bull Art Collective va permite artiştilor din toată lumea să participe în acest proiect, produsul final urmând să fie o piesă de artă la scară internaţională, fără precedent. Red Bull Collective Art este deschis tuturor, de la designeri şi artişti la fotografi şi scriitori, singura condiţie fiind ca persoanele respective să împărtăşească un interes comun: scopul de a crea şi de a-şi împărtăşi lumii creaţia. Prin acest proiect, Red Bull, în parteneriat cu Adobe, oferă talentelor din toată lumea şansa de a participa la crearea a ceea ce ar putea deveni cea mai mare şi mai diversificată operă de artă din lume.

Piesa centrală a proiectului Red Bull Collective Art este site-ul www.redbullcollectiveart.com, participanţii se înscriu online şi îşi vor putea alege un interval de timp în care să intervină cu contribuţia personală. Cu participanţi din 85 de ţări, Red Bull Collective Art va crea o piesă de artă colectivă unică şi care va fi apoi vizionată de o audienţă globală atât online, cât şi în cadrul unor expoziţii de artă.

Din România, trei artişti au fost invitaţi să dea startul acestui proiect: Andrei Toader, cunoscut în lumea artistică sub pseudonimul „Argaetic”, Marius Alexe, cunoscut ca „Francezu” şi Cosmin Iluc, cunoscut ca „The Fly” (artist urban). Proiectele lor sunt deja vizibile pe www.redbullcollectiveart.com.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Sarbatoarea Francofoniei, alai de spectacole

Next Article

Revista Bravo Girl din martie iti aduce un portfard cadou (doar 7,99 lei)

Related Posts
Clubul de carte Litera
Citește mai mult

Invitație la Clubul de carte Litera!

Jurnalistul cultural Marius Constantinescu este amfitrionul întâlnirilor cu cititorii în clubul de carte Litera. Ajuns în al șaptelea…

Total
0
Share