fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Regele Arabiei Saudite a citit 12.000 de cărți?

Regele Arabiei Saudite

Regele Arabiei Saudite a citit 12.000 de cărți? Scriitorul saudit Naif Al Harbi pretinde că regele Salman al Arabiei Saudite a citit 12.000 de cărți în toată viața sa. Reacțiile sarcastice pe rețelele de socializare nu au întârziat… (Moroccoworldnews)

Cele mai bune promoții la cărți de azi sunt la Elefant și Libris.

Tonomatele de lectură, un succes. „Short story stations”, din cartierul londonez Canary Wharf, livrează la cerere în stațiile de metrou lectură comprimată, de unul, trei sau cinci minute. Este o serie de tonomate cu cărți „pe scurt”, care au pornit de la ideea că britanicii nu prea mai citesc și că sunt mereu în căutare de ceva nou. Cum cărțile sunt de regulă mai lungi, proiectul a înregistrat un succes neașteptat. Poftă de lectură se pare că ar fi, răbdarea lipsește… Iar faptul că aceste printuri sunt gratis ajută. (The Guardian)

Librărie în miniaturizare. Free Library, din Philadelphia, este un spațiu care a căzut „victimă” tehnologiei, faptului că oamenii citesc pe smartphone sau pe laptopul de acasă. Un proiect de revigorare din anul 2003 nu a înregistrat un prea mare succes, mai ales că implica o sumă foarte mare, așa că librăria trece la miniaturizare. La deschiderea din 12 aprilie, pe un singur birou vor sta opt computere, demonstrație a transformării uriașe pe care a adus-o în industria cărții tehnologia mileniului trei. (Philly.com)

Milioane de cuvinte în plus. Cele mai recente studii atestă faptul că dacă unui copil de până în 5 ani i se citesc cinci povești pe zi, în momentul în care merge la grădiniță va fi auzit cu 1,4 milioane de cuvinte noi mai multe decât un copil care nu a absorbit lectură. Chiar și o cărticică pe zi îi aduce micuțului un avantaj de aproape 300.000 de cuvinte noi. (Hindu.com)

Citește zi de zi recomandările noastre.

The Heat of the Moment”, de Sabrina Cohen-Hatton. Un pompier femeie și adevărata luptă cu moartea. Fostă adolescentă fără adăpost, Sabrina Cohen-Hatton și-a petrecut ultimii 18 ani din viață luptând cu tot felul de incendii, de la atacuri teroriste la accidente rutiere. Prima sa carte, „The Heat of the Moment”, este mai mult decât avizată să descrie adevărata luptă cu moartea și cu răul. (The Guardian)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
cărți pe care le-am citit în liceu

Lista Dianei: 10 cărți pe care le-am citit în liceu – partea a II-a

Next Article
Târgul Cadourilor de Iepuraș

Târgul Cadourilor de Iepuraș la Libris: reduceri de până la 50%

Related Posts

Total
0
Share