fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

René Guénon – Relevanța tradiției în actualitate

René Guénon

René Guénon a fost un autor prolific și, totodată, un intelectual profund. În cărțile sale ne-a explicat în ce anume constă starea de criză profundă în care se află societatea occidentală prin delimitarea limbajului tradiției de cel al modernității. Momentele de criză prin care trece Occidentul la ora actuală nu fac decât să releve încă o dată nevoia de modificare a mentalității occidentale prin revenirea la adevărurile fundamentale pentru care Guénon și-a asumat rolul de transmițător și tălmăcitor.

Cu o deosebită forță de argumentare și vaste cunoștințe despre hinduism, budism, taoism, Pitagora, Platon, Aristotel, hermetism, cabala, creștinism și islam, Guénon a abordat direct aspecte din doctrinele metafizice ale Orientului, motivațiile pătrunderii acestora în Occident și felul în care de-a lungul secolelor s-au păstrat cunoștințele sacre ale tradiției primordiale prin intermediul artei, a legilor și a religiei.

De asemenea, Guénon a dezbătut contrastul dintre civilizația occidentală și cea orientală, punând la îndoială evoluția prin progres, materialism științific și tehnologic, specifice occidentului modern, dezvăluind efectele diferite pe care le pot avea în echilibrul social, de la conflicte și fragmentări sociale până la pierderea identității culturale, războaie, crize (economică, politică, climatică, sanitară).

În perioada 1 – 8 februarie titlurile semnate de René Guénon vor beneficia de o reducere de 25% pe www.edituraherald.ro. Totodată, pe canalele Facebook și Youtube vom porni într-o incursiune prin textele semnate de gânditorul și filosoful francez, alături de invitați care vor discuta pe larg despre subiecte precum: Raportul dintre Orient și Occident, Știința și filosofia occidentale vs. cunoașterea oriental, Influența doctrinelor orientale în Occident, Înțelegerea simbolurilor în contextul actual.

Comunicat Editura Herald

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Biblioteca Secolului 20

Editura Publisol lansează colecția Biblioteca Secolului 20

Next Article
Editura Litera

Până la -65% reducere și Bestseller Cadou de la Editura Litera

Related Posts

Total
0
Share