fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Rezultatele ediției a 4-a a Trofeului Arthur (2015)

trofeul arthurAm spijinit cu mare drag promovarea concursului ”Trofeul Arthur” și anul trecut, dar și în alți ani. Astăzi au fost comunicate rezultatele celei de-a patra ediții, așa că postăm și noi, mai jos, cele anunțate de Editura Arthur.

Juriul a fost format din: Florentina Sâmihăian (coordonatoarea colecției Cărțile mele la Editura Arthur), Ioana Nicolaie (scriitoare), Lavinia Braniște (scriitoare, traducătoare, câștigătoare a secțiunii 0-7, preșcolari, la ediția din 2014 a Trofeului Arthur), Diana Zografi (redactor-șef al Editurii Arthur), Florin Bican (scriitor, traducător, câștigător al Marelui premiu la prima ediție a Trofeului Arthur), Horia Corcheș (scriitor, profesor), Alex Moldovan (scriitor, traducător, finalist al ediției din 2014 a Trofeului Arthur).

Premiile individuale, pe categorii, sunt în valoare de 500 de euro, iar premiul cel mare, Trofeul Arthur, valorează 3000 de euro, volumul urmând a fi publicat la Editura Arthur.

La categoria 0-7 ani, preșcolari, premiul nu se acordă la această ediție a Trofeului. Deși am primit cele mai multe lucrări la această categorie, la fel ca la ediția a III-a a concursului, părerea juriului a fost că acestea nu s-au ridicat la nivelul celor de anul trecut. De aceea, juriul a luat decizia să nu acorde premiul la secțiunea 0-7 ani.

Dacă anul trecut Trofeul Arthur la categoria 0-7 a fost acordat lucrării Irinei Dobrescu, iar Lavinia Braniște a primit premiul pentru cel mai bun manuscris, la ediția 2015, categoria-vedetă a fost 8-14 ani, la care lupta a fost foarte strânsă, și tot de aici a fost selectat și câștigătorul Marelui Premiu.

La categoria 14+, liceu, juriul a decis să nu acorde premiul, deoarece nici unul dintre manuscrise nu a întrunit un punctaj satisfăcător.

Astfel, la categoria 8-14 ani, premiile (da, este vorba de două manuscrise premiate de această dată) pe secțiune vor fi acordate lucrărilor Dosarul Popcorn de Ana Rotea și Totul numai pentru tata de Călin Torsan. Cei doi câștigători vor fi recompensați cu premii de 500 de euro și, încă o premieră, publicarea manuscriselor la Editura Arthur.

La cea de-a IV-a ediție a concursului de manuscrise de literatură pentru copii Trofeul Arthur, premiul cel mare, în valoare de 3000 de euro, se acordă lucrării Cei trei măgăruşi şi cartea fermecată, semnată de Gabriel Horațiu Decuble!

Îi felicităm și noi pe câștigători, dar și pe toți cei care au avut ”curajul” să partipice și la această ediție. Felicităm și Editura Arthur pentru concurs, mai ales că ne e o editură foarte dragă și prietenă.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Harry Potter

Ziua Mondială Harry Potter, eveniment organizat de Editura Arthur

Next Article
Karnoouh

Fragment din volumul Autoportretul adolescentului îmbătrânind. Scurt roman sociografic de Claude Karnoouh, apărut recent la Adenium în format eBook

Related Posts

Total
0
Share