fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

România este invitată de onoare la Târgul Internațional de Carte de la Beijing

România este invitată de onoare la Târgul Internațional de Carte de la Beijing, la care participă aproape o mie de edituri din 100 de țări. Timp de 5 zile, scriitorii români își prezintă cele mai noi cărți traduse în limba chineză. Deschiderea oficială a unuia dintre cele mai mari târguri de carte din lume, cu o tradiție de 33 de ani, s-a făcut pe acorduri românești.

40 de scriitori și editori din România au fost invitați să își prezinte cele mai noi apariții, care se vor găsi și pe rafturile librăriilor din China.

Târgul de carte va fi deschis publicului doar sâmbătă și duminică, dar tinerii chinezi îndrăgostiți de limba și de literatura română au venit din prima zi să își cunoască autorii preferați.

La stand-ul României, care măsoară 300 de mp, au fost expuse peste 600 de titluri. În cele 5 zile de târg, ICR a pregătit zeci de lansări, prezentări de carte și evenimente culturale. (tvr.ro)

Cele mai bune promoții la cărți de azi sunt la Elefant și Libris.

Cărți cu 1 dolar la Ang Mo Kio, Singapore. O mega-vânzare de carte, cu mii de titluri și prețuri de la 1 dolar va avea loc până pe 25 august în Parcul Industrial Ang Mo Kio, din Singapore. Genurile expuse sunt ficțiune, non-ficțiune, cărți pentru copii, puzzle-uri. (mothership)

Curator de top pentru biblioteca din hotelul lui Gwyneth Paltrow. Actrița americană Gwyneth Paltrow l-a angajat pe celebrul curator Thatcher Wine, vechi colecționar și bibliofil, să aleagă ce va exista pe rafturile bibliotecii din hotelul actriței, din New York. „Filosofia mea este că în realitate cărțile pe care le ținem în biblioteca de acasă nu arată ce am citit, ci cine suntem”, spune Wine. (townandcountrymag)

Ce citește Barack Obama… Fostul președinte al SUA a făcut publice lecturile sale din vara 2019. Se declară foarte încântat de câștigătorul Premiului Nobel, Toni Morrison, cu care fostul lider de la Casa Albă spune că „n-ai cum să dai greș”. Scriitorul, recent decedat, ar fi fost, probabil, încântat… (cnbc.com)

Câte cărți pierzi pentru că stai pe rețelele de socializare? La nivel global, consumatorii de social media petrec în medie 2 ore și 23 de minute în fiecare zi cu această activitate. Potrivit instrumentului Omni Calculator, reducând cu doar 30 de minute această preocupare, ai putea citi mai mult cu 30 de volume într-un an… (weforum)

Cele mai bune promoții la cărți de azi sunt la Elefant și Libris.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Radiografia unei marsavii judiciare

Radiografia unei marsavii judiciare, de Traian Berbeceanu (Editura Curtea Veche, 2019)

Next Article
Transport gratuit

Transport gratuit la orice comandă (23-25 august 2019)

Related Posts

Total
0
Share