fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Romanul câștigător al prestigiosului Booker Prize pentru ficțiune 2021, The Promise, de Damon Galgut, va apărea la Editura Litera

Damon Galgut

Scriitorul sud-african Damon Galgut este câștigătorul prestigiosului Booker Prize pentru ficțiune cu romanul “The Promise”, o saga modernă ce urmărește declinul unei familii, pe fundalul schimbărilor tulburi dintr-o țară care are nevoie de vindecare. Cartea se află în curs de apariție la Editura Litera, în colecția Clasici Contemporani.

Istoricul Maya Jasanoff, care a prezidat juriul, a spus că “The Promise” este o carte profundă, puternică și succintă, care “combină o poveste extraordinară, teme bogate și istoria ultimilor 40 de ani din Africa de Sud într-un pachet incredibil de bine scris”.

La rândul său, Galgut a declarat că acceptă premiul „în numele tuturor poveștilor spuse și nespuse, al scriitorilor auziți și neauziți, de pe continentul remarcabil din care fac parte”, menționând că laureatul Nobel pentru literatură de anul acesta, scriitorul Abdulrazak Gurnah este și el african. „Vă rugăm să continuați să ne ascultați – vor urma și altele”, a adăugat Galgut.

După câștigătorul Premiului Nobel de anul acesta, în portofoliul Litera intră și romanul “The Promise”, de Damon Galgut, distinsă cu Man Booker Prize. Cititorii noștri vor avea parte de lecturi interesante și valoroase și asta ne bucură nespus. Dan Vidrașcu, Director General Editura Litera.

Damon Galgut s-a născut în Pretoria, Africa de Sud, în 1963, și a studiat dramaturgia la Universitatea din Cape Town. A câștigat numeroase premii literare, printre care Commonwealth Writers Prize în 2003, fiind dublu finalist la Premiul Booker în 2003 și 2010.

Damon Galgut este al optulea scriitor câștigător al Premiului Booker publicat la Editura Litera, după Iris Murdoch (1978), William Golding  (1980), Alan Hollinghurst (2004), Hilary Mantel (2009 și 2012), Richard Flanagan (2014), Marlon James (2015) și Paul Beatty (2016).

Comunicat Editura Litera

bogdan
Total
12
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
elefantFest

elefantFest - cele mai mari reduceri la cărți (25-31 octombrie 2021)

Next Article
Librex

Librex estimează venituri cu 50% mai mari de Black Friday și anunță reduceri reale de până la 90% pentru 1 milion de cărți

Related Posts
Clubul de carte Litera
Citește mai mult

Invitație la Clubul de carte Litera!

Jurnalistul cultural Marius Constantinescu este amfitrionul întâlnirilor cu cititorii în clubul de carte Litera. Ajuns în al șaptelea…

Total
12
Share