fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

S-a incheiat cea de-a saptea editie a campaniei „Te asteptăm in librarie”!

AFIS_campanie_Te_asteptam_in_librarie_2015

Desfasurata in perioada 1 august – 1 noiembrie 2015, campania „Te asteptam in librarie”, sustinuta de catre Editura Herald, a luat sfârsit. Sloganul din acest an al campaniei, „Citeste sanatos! Terapie prin lectura intensiva”, a atras atentia asupra importantei lecturii pentru bunastarea si echilibrul personal. Cu sprijinul a peste 150 de librarii din Bucuresti si din tara, mesajul cultural a ajuns la aproximativ 15.000 de oameni si a stimulat achizitia de carte, vanzarile inregistrand o crestere cu 20% mai mare fata de editia din 2014.

Avand o traditie de sapte ani, proiectul „Te asteptam in librarie” si-a propus ca alaturi de librarii si librari sa creeze un context cultural prietenos care promoveaza actul cunoasterii si al descoperirii universului cartilor.

Ca in fiecare an, publicul care participat la campanie a apreciat titlurile ce abordeaza teme diferite ce tin de psihologie, stiinta, educatie, spiritualitate, in special acele titluri care dezvaluie modalitati de mentinere a tonusului fizic si mental. Anul acesta, cea mai cumparata carte a fost Intelepciunea nesigurantei, a autorului de origine britanica Alan Watts. Abordarea integrativa a principiilor mindfulness a adus o crestere semnificativa a interesului pentru aceasta dimensiune, Mindfulness zi de zi ,de Jon Kabat-Zinn, devenind unul dintre titlurile cele mai solicitate. Reteta pentru drumul catre o viata implinita a oferit-o Joseph Campbell, in celebra carte Cai ale fericirii. Mitologie si transformare personala, care face o paralela intre mituri si natura umana, pentru o mai buna intelegere a constiintei colective. Cititorii s-au aplecat, ca de fiecare data, si asupra doctrinelor Zen, achizitionand, intr-un numar foarte mare de exemplare, titlul Mintea Zen, Mintea Incepatorului, de Shunryu Suzuki.

Tot cu intentia de a invita un numar cat mai mare de cititori in librarii, Editura Herald a organizat in decursul celor trei luni de campanie o serie de evenimente care au sustinut mesajul tonic al intregii initiative. Cu prilejul implinirii a 100 de ani de la nasterea autorului Alan Watts, cu sprijinul Librariei „Mihai Eminescu” in Bucuresti si cel al Librariei Bookstory din Cluj-Napoca, au avut loc doua intalniri in cadrul carora publicul a avut sansa sa aprofundeze invataturile transmise de autor. Evenimentul central al campaniei a fost „Lectura ca terapie” care a avut loc la Ceainaria Carturesti Verona si lea oferit participantilor motive pentru care lectura poate fi un mod eficient de imbunatatire a vietii cotidiene si, totodata, de imbogatire a mintii si sufletului. Finalul de campanie a fost marcat de un „Workshop de transformare si bunastare personala” care a avut loc la Libraria CLB „Mihail Sadoveanu”, in cadrul caruia au fost explorate metode terapeutice actuale de optimizare fizica si psihica, din perspectiva psihologiei cognitiv-comportamentale.

Pentru campania „Citeste sanatos! Terapie prin lectura intensiva”, Editura Herald a recomandat publicului titluri prin intermediul cataloagelor de prezentare distribuite in librarii, dar si pe site-ul dedicat campaniei: Te asteptam in librarie. Sprijinul celor peste 50 de parteneri media care au fost alaturi in aceasta initiativa culturala, oferind interventii in emisiuni radio, articole originale despre desfasurarea campaniei, recenzii de carti, machete print, newslettere si bannere active etc., a garantat vizibilitatea necesara pentru succesul inregistrat. Editura Herald se bucura de deschiderea cu care a fost intampinata campania atat de librarii si librari, cat si de cititorii care sunt din ce in ce mai interesati de o cunoastere mult mai profunda si care tind catre o mai ampla descoperire de sine, manifestand un mare interes pentru modelul editorial promovat.

Comunicat Editura Herald

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Unicul supravieţuitor, de Dean Koontz

Next Article

JFK. 11.22.63, de Stephen King

Related Posts

Total
0
Share