fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Libris.ro va reprezenta România la Salon du Livre de la Paris

salon du livreLa invitația Institutului Cultural Român, Libris.ro va reprezenta din nou țara noastră la Salon du Livre de la Paris, în perioada 17-20 martie 2016. Sloganul participării românești la Salon du Livre marchează împlinirea a 100 de ani de la nașterea dadaismului: «On doit admettre de Tzara, nous sommes tous un peu dada».

“Pentru Libris.ro reprezentarea României la unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale europene constituie o mare onoare și implică o responsabilitate pe care ne-am asumat-o din respect pentru oameni și cărți, cu maturitatea unei experiențe de peste două decenii în domeniu. Pentru a aduce în prim plan performanța și excelența în cultură, am trimis deja la Paris, peste 1000 de titluri din patrimoniul litear românesc, dar și zeci de fonograme cu muzică și filme”, a declarat Virgil Oniță, Director General Libris.

Programul românesc cuprinde dezbateri și numeroase lansări de carte, cu invitați francezi și români de prestigiu: Eugen Simion, Norman Manea, Matei Vișniec, Dan Culcer, Bogdan Rusu, Virgil Tănase, Horia Bădescu, Octavian Soviany, Adrian Cioroianu, Maria Pilchin, Egyed Emese, Dinu Flămând, Hélène Cixous, Claire Leydenbach, Mica Gherghescu, Laura Grünberg, Isabelle Maurel, Ioan Aurel Pop, Dumitru Țepeneag, Bruno Corty etc.

Din standul României nu lipsesc nici albumele muzicale ale unor renumiți cantautori români: Nicu Alifantis, Silvan Stâncel, Trupa Coco, Marius Dragomir, Dumitru Fărcaș, Dumitru Dobrican,Tudor Gheorghe, Ioan Crețeanu, Oana Lianu etc

Aflat la cea de a 36-a ediție, Salon du Livre este un târg dedicat profesioniştilor din domeniul editorial – editori, agenţi literari, distribuitori şi vânzători de carte din Franța şi din lume, deschis totodată publicului larg. Cu un total de 1200 de expozanți din circa 100 de ţări, 35.000 de autori prezenți la evenimente și un număr estimat de 180 000 de vizitatori, Salonul se bucură de o maximă vizibilitate în media franceză.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Editura Universității din București, dublă performanță la Librex Iași 2016

Next Article
Fascinanta lume a savanei

Fascinanta lume a savanei. O aventură în culori, de Millie Marotta

Related Posts

Total
0
Share