fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Scena magicienilor

Harry Potter, faimosul copil vrăjitor, vine pe scenele britanice în cursul anului viitor, într-o piesă numită „Copilul vrăjit”, creată de autoarea J.K. Rowling în colaborare cu scriitorul şi producătorul John Tiffany. Prea multe alte detalii nu există, întrucât autoarea mărturiseşte că „nu vrea să strice surpriza pe care fanii o vor avea”, aşa încât speculaţiile sunt la ordinea zilei.

magic1

În orice caz, se cunoaşte faptul că Rowling a rezistat eroic tuturor propunerilor de a continua seria de succes mondial „Harry Potter”, considerând că formula teatrală este singura care mai poate prelungi apetitul fanilor pentru povestea celui mai cunoscut şi iubit magician al lumii cărţilor. De altfel, autoarea a mai avut o tentativă de a monta o piesă pe tema copilăriei lui Potter, centrată pe anii săi de luptă cu situaţia de orfan. O altă certitudine a viitoarei montări teatrale este punerea în vânzare a biletelor pentru spectacolul de vara viitoare, toate detaliile urmând să apară pe website-ul dedicat evenimentului, care va fi la dispoziţia publicului în luna iulie 2015.

magic

În condiţiile în care ecranizările cărţilor din seria „Harry Potter” au generat profituri de miliarde de dolari în toată lumea, este lesne de imaginat ce va crea apariţia unei piese de teatru bazate pe un scenariu al autoarei seriei. Alte câteva date sunt relevante: în luna mai a acestui an, seria „Harry Potter” se vânduse în peste 450 de milioane de exemplare, făcând din aceste cărţi cele mai bine vândute din istorie, traduse în 73 de limbi şi cunoscute de mai toată populaţia planetei. De remarcat că Rawling a mai creat câteva povestiri „colaterale”, în scopuri caritabile. Una dintre acestea, „Fantastic Beasts and Where to Find Them” va fi ecranizată într-un viitor nu prea îndepărtat.

magic2

Şi când te gândeşti că totul a început de la întârzierea unui tren în care se afla Rawling: „Am scris încontinuu toată viaţa, dar niciodată nu am fost mai încântată de vreo idee decât în clipa în care mi-a apărut în minte chipul acestui personaj-copil, brunet şi slăbuţ, care nu ştie că este un magician”.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Citesti ce vrei, dar porti ce trebuie? :)

Next Article

Oferta zilei: ”Ne-am iesit cu totii complet din minti” cu 58% reducere

Related Posts

Total
0
Share