fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Scriitoarea Care Santos vine in Romania la invitatia Institutului Cervantes si a Editurii Humanitas

care_santosScriitoarea catalana Care Santos se va afla in Bucuresti, in perioada 18-–19 martie, la invitatia Institutului Cervantes si a Editurii Humanitas Fiction.

Desemnata de curand castigatoare a celei mai importante distinctii literare catalane, Premi de las Lletres Catalanes Ramon Llull, Care Santos propune publicului roman, in traducerea lui Marin Malaicu-Hondrari, cel mai cunoscut roman al sau, Incaperi ferecate, aparut la Editura Humanitas Fiction in colectia “Raftul Denisei”, coordonata de Denisa Comanescu.

Marti, 18 martie, Libraria Humanitas de la Cismigiu va gazdui, de la ora 19.00, lansarea volumului Incaperi ferecate, un roman admirabil, cu o spectaculoasa cariera internationala, tradus in peste 15 limbi in mai putini de doi ani. Alaturi de Care Santos, la eveniment vor participa: Mircea Cartarescu, Simona Kessler, Marin Malaicu-Hondrari, Andreea Rasuceanu si Denisa Comanescu.

Amintind de Umbra vantului de Carlos Ruiz Zafón si de Orasul minunilor al lui Eduardo Mendoza, acest roman ingenios dovedeste ca mai tanara scriitoare catalana Care Santos a dat o lovitura indrazneata pariind pe Barcelona istorica. O galerie de tablouri misterioase, in care poate fi citita istoria intunecata a unei celebre familii barceloneze. O serie de povesti de dragoste si razbunare ale caror ecouri nu se sting nici peste secole. O tanara si ambitioasa mostenitoare care alege sa dezgroape trecutul si sa-i desluseasca enigmele, indiferent de consecinte. Ipostaze in timp ale orasului, dar mai cu seama cea a Barcelonei anilor ’30, surprinsa in plina glorie modernista.

“Un roman de epoca despre decaderea si opulenta Barcelonei surprinse intre sfarsitul secolului al XIX-lea si mijlocul secolului XX, despre destinul secret al unei familii ingropat in zidurile unui palazzo. Care Santos deschide aceste «incaperi ferecate» cu maiestrie.” (El Mundo)

“In cartea ei, Care Santos intra in culisele unei intunecate si secrete mosteniri de familie, combinand romanul de mistere si naratiunea istorica intr-o rememorare a unei epoci a refugierii in arta, dragoste adultera si spiritism.” (ABC)

Miercuri, 19 martie, de la ora 19.00, Institutul Cervantes va fi gazda conferintei Care Santos in dialog cu Mircea Cartarescu, cu tema “Memorie si literatura”.

Comunicat de presa Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Lansarea numarului special februarie-martie al revistei culturale TIMPUL

Next Article

50% reducere de la 7 Edituri de Top

Related Posts
revista UZP
Citește mai mult

Revista UZP nr. 26/2022

Primul aspect care poate fi menționat în legătură cu numărul 26/2022 al Revistei UZP este aria largă de…

Total
0
Share