fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Scrisoare de la Neagu Djuvara despre “O scurta istorie ilustrata a romanilor”

o-scurta-istorie-ilustrata-a-romanilorDragii mei,

Aventura acestei carti a inceput acum vreo cincisprezece ani, cand mi s-a cerut sa schitez un sir de expuneri – de povestiri, daca vreti – care sa aduca istoria noastra in atentia si in sufletul tinerilor, intr-o forma curatata si de aschiile limbii de lemn, si de zgura ideologica din cartile de scoala. Nici nu-mi inchipuiam eu pe atunci ca scurta mea istorie a romanilor povestita celor tineri va atinge tiraje de manual, caci nu am scris-o cu acest gand si nici n-a fost vreodata inclusa in circuitul scolii. Pesemne ca parintii, copiii, tinerii si toti aceia interesati sa-si puna ordine in cunostinte sau sa dobandeasca o intelegere mai limpede a istoriei noastre si a locului care ni s-a dat in acest colt de lume au gasit in ea o lectura folositoare si placuta.

Este o mare bucurie sa va pot oferi acum aceasta sinteza de istorie intregita, asa cum se cuvine, cu ilustratii explicate si comentate. Sunt aproape cinci sute de harti, desene si fotografii care alcatuiesc, impreuna cu textul, o imagine mai vie asupra trecutului nostru. Imi pun speranta ca multi vor gasi aici si raspunsuri, dar si intrebari pe care vor incerca sa si le lamureasca citind alte carti, mergand la muzee ori la biblioteci.

Imi pare nespus de rau ca nu pot fi alaturi de voi in aceasta sambata, asa cum va promisesem, din motive de sanatate. Ne vom vedea insa negresit intr-una din saptamanile urmatoare, cat de curand, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, pentru ca intalnirea cu voi imi este mereu prilej de mare bucurie.

Cu mult drag,
Neagu Djuvara

Mai multe detalii despre carte si pret

Despre carte:

Cand este insotita de ilustratii, o carte de istorie e mai buna, iar materia sa e si mai lesne de inteles si de retinut. Imaginile spun ele insele o poveste sau o completeaza, iar impactul lor e mai puternic decat orice demonstratie. Documentele iconografice din aceasta editie au fost selectate astfel incat cititorul, purtat de farmecul inconfundabil al lui Neagu Djuvara, sa si-i apropie, ca si cum ar privi intr-un album de familie alcatuit de mai multe generatii, pe oamenii din trecut: imparatii romani, domnii si regii romani, cu aliatii si dusmanii lor, politicienii, buni si rai, cum i-am avut, in momente de triumf sau de mare restriste, si uneori chiar oamenii e rand, pe care istoriile adesea ii uita. Impreuna, textul si imaginile alcatuiesc o minunata istorie ilustrata a romanilor.
bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

50% cadou de la Nemira pentru cei nascuti in luna iunie

Next Article

Litera la Salonul International de Carte Bookfest 2013

Related Posts

Total
0
Share