fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Seara aniversara Humanitas Fiction 10 ani

Humanitas Fiction

Humanitas Fiction va invita la Libraria Humanitas de la Cismigiu miercuri, 28 iunie, ora 19, la aniversarea a 10 ani de la infiintarea editurii. Cu acest prilej va fi prezentat volumul de colectie Metamorfoza de Franz Kafka, in prezenta lui Gabriel Liiceanu, a criticului literar Tania Radu, a coordonatorului editiei, Cristina Cioaba, si a Denisei Comanescu, director general Humanitas Fiction.

Marea descoperire pe care o poate face cititorul acestui volum – ce cuprinde toate scrierile publicate de Kafka in timpul vietii – este dimensiunea fundamental poematica a scrisului sau. Cel care deschide cartea simte de indata ca scriitorul praghez este, in buna masura, un poet.

Viziuni transcrise cu o rece exactitate, uneori sub forma fragmentului, dar si in texte cu fluenta paginii de roman au drept constanta aderenta la clipa traita, pe care poemul in proza kafkian o daruieste infinitei retrairi. Aceasta revelatie o datoram in buna masura traducatorului care vine, aici, ”in intampinarea” operei kafkiene. Doar un poet cum a fost Mircea Ivanescu, calator el insusi pe taramuri asemanatoare, putea simti si transpune in limba romana, cu o fidelitate de profunzime, lava nestinsa a viziunilor kafkiene.

”Kafka este poetul care a dat cea mai pura expresie secolului XX.” (Elias Canetti)

”Era un visator, iar creatiile sale poetice sunt concepute de cele mai multe ori ca prin vis si iau forma viselor… Imita cu exactitate lucrurile nebunesti si lipsite de orice logica a caror aparitie se petrece in vis, acest joc de umbre al vietii, facandu-ne sa amutim de spaima si pana la urma sa radem.” (Thomas Mann)

bogdan
Total
2
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Stirpea Drăculeștilor

Lansare de carte: Stirpea Drăculeștilor. Pseudocronică a Familiei Suţu, de Radu Negrescu-Suțu

Next Article
Zilele Elefant

Zilele Elefant: 7 zile cu reduceri de până la 90% la zeci de mii de produse!

Related Posts

Total
2
Share