fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Serie de autor la Editura Art: doua romane de Bohumil Hrabal

Bohumil Hrabal, L-am servit pe regele AnglieiL-am servit pe regele Angliei

Cumpara cartea cu reducere de aici

„Un roman tragicomic extraordinar şi subtil.” – The New York Times

L-am servit pe regele Angliei, probabil cel mai cunoscut roman al lui Hrabal, ilustrează impecabil descoperirea sa fundamentală – omul este un animal care râde –, dar şi macropoetica umorului său, pe care scriitorul ceh a identificat-o în avertismentul unei curăţătorii: „Anumite pete nu pot fi îndepărtate decât prin distrugerea materialului însuşi.”

„O veselă şi picarescă poveste care începe ca aventurile Baronului Münchausen şi se termină în lacrimi şi singurătate.” – The London Review of Books

„Nemaipomenit de inventiv, fermecător, înţelept şi trist.” – Philadelphia Inquirer

  • Traducere din limba cehă de Jean Grosu
  • Seria de autor Bohumil Hrabal
  • paperback, 304 p., 130×200
  • ISBN: 978-973-124-847-9

Bohumil Hrabal, Trenuri cu prioritateTrenuri cu prioritate

Cumpara cartea cu reducere de aici

„Cel mai mare scriitor al Cehoslovaciei” – Milan Kundera

Trenuri cu prioritate e povestea emoţionantă a maturizării unui tânăr care lucrează la căile ferate cehoslovace în timpul ocupaţiei germane din cel de-al Doilea Război Mondial. A fost ecranizat în 1966 de regizorul Jiří Menzel, care a obţinut cu Ostře sledované vlaky premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Bonus: celebra scenă a ştampilării fundului telegrafistei Znenička de către impiegatul Hubička.

„Un autor superb” – Julian Barnes

  • Traducere din limba cehă şi prefaţă de Corneliu Barborică
  • Seria de autor Bohumil Hrabal
  • paperback, 128 p., 130×200
  • ISBN: 978-973-124-736-6

Bohumil Hrabal (1914–1997) este un scriitor ceh considerat de mulţi una dintre cele mai importante voci ale literaturii secolului XX. Multă vreme, cărţile sale au circulat în samizdat, adunând în jurul lor o comunitate de hrabalieni pasionaţi, cuceriţi definitiv de umanismul tragicomic şi umorul savuros al operei sale. În timpul vieţii, aproape trei milioane de exemplare au fost vândute numai în Cehoslovacia natală. Mare băutor de bere şi mare iubitor de pisici, Hrabal obişnuia să recite la „Tigrul de Aur”, crâşma lui preferată din Praga, pasaje întregi din Nietzsche, Schopenhauer sau Kant. A murit la 83 de ani, după ce a căzut de la etajul unui spital, încercând să hrănească porumbeii.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Dezbatere la Cafe Verona cu Eugen Istodor

Next Article

Carti, filme si jucarii la preturi exceptionale

Related Posts
Clubul de carte Litera
Citește mai mult

Invitație la Clubul de carte Litera!

Jurnalistul cultural Marius Constantinescu este amfitrionul întâlnirilor cu cititorii în clubul de carte Litera. Ajuns în al șaptelea…

Total
0
Share