fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Street art made in Tel Aviv

Chiar dacă de multă vreme nu mai este un secret faptul că oraşul Tel Aviv este un spaţiu imens pe care se exprimă artiştii street, totuşi acest tip de opere nu încetează să surprindă. Cartierele oraşului au devenit faimoase pentru mesajele graffiti de toate felurile, care completează o zester culturală de invidiat, ce include site-ul de patrimoniu mondial UNESCO din centru, Oraşul Alb cu miile de case stil care îl alcătuiesc, precum şi celelalte vestigii, unele în plină restaurare, altele care îmbătrânesc frumos alături de mesajele contemporane ale street art.

Felul în care autorităţile percep fenomenul este relevant pentru o anumită atitudine. În timp ce în unele părţi ale oraşului aceste manifestări sunt strict interzise, pe de altă parte municipalitatea asigură 40% din necesarul financiar pentru susţinerea Muzeului de artă din Tel Aviv, care găzduieşte multe opere ale artiştilor care desenează pe clădiri. Mai mult, aceştia au anvergură internaţională recunoscută, fiind participanţi frecvenţi la expoziţii în toată lumea, din Japonia în Germania. Aşa că nu se poate vorbi decât despre o reacţie cât se poate de pozitivă a autorităţilor în faţa fenomenului street art, atât timp cât se respectă regulile care cer ca această manifestare să nu dăuneze oraşului.

În aceste condiţii, zone ca Florentin sau Neve Tzedek din Tel Aviv sunt scene în aer liber pentru exprimarea unora dintre cele mai moderne idei artistice, realizate de unii dintre cei mai promiţători artişti, care aleg această formă de exprimare pentru a-şi pune arta şi mesajul în conexiune directă cu trecătorii. Complexe sau simple, elaborate sau trasate prin doar câteva elemente de simbolistică, operele street art din Tel Aviv fac înconjurul lumii, vestea despre ele fiind purtată de fiecare turist care le percepe în imediata proximitate.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Lolita, de Vladimir Nabokov

Next Article

Sonata Kreutzer, de Lev Tolstoi

Related Posts

Total
0
Share