fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

„The NASA Archives: 60 Years In Space”. Ce mai este acolo, sus?

NASA

„The NASA Archives: 60 Years In Space”. Ce mai este acolo, sus? Un mare număr de documente și fotografii uimitoare din activitatea NASA fac obiectul cărții „The NASA Archives: 60 Years In Space”. Pentru a intra într-un joc plin de provocări în anii 1950, cu o tehnologie mult înapoiată față de cea de azi, a necesitat un spirit de aventură care a mers mână în mână cu istoria Agenției. 400 de imagini poartă cititorul prin primele încercări ale omului de a afla dacă și ce mai este „acolo, sus”. (Gq magazine)

Cele mai bune promoții la cărți de azi sunt la Elefant și Libris.

Carte pentru caritate. Un nou volum istoric despre Winckley Square Gardens, din orașul Preston, a adunat mii de lire sterline în sprijinul unui cămin din localitate. Andrew Mather a avut ideea, a editat această nouă carte, care a colectat 3.200 de lire sterline pentru St Catherine’s Hospice, care adăpostește pacienții cu nevoi speciale din Preston. Alte două cărți cu aceeași destinație au precedat-o pe aceasta. (Lep.co.uk)

News of the World”, de Paulette Jiles. Un bătrân și o copilă. Este anul 1870, nordul Texasului, iar căpitanul Jefferson Kyle Kidd călătorește în fiecare localitate ducând ziare și furnizând știri în localitățile izolate de la marginea statului. În Wichita Falls este rugat să ducă o fetiță captivă înapoi la rudele ei. Așa pornește o călătorie plină de aventuri. (National Book)

War Doctor”, de David Nott. De ce face un medic de front ceea ce face. David Nott este medic de front de 25 de ani și a fost în unele dintre cele mai periculoase teatre de operațiuni, din Kosovo la Alep. Cartea „War Doctor” vorbește despre experiențele sale și despre mtivele pentru care medicul face ceea ce face, fiind, mai presus de toate acestea, o poveste despre umanitate în mijlocul unor acte cumplite de barbarie. (Irish Times)

Vezi și recomandările din Lista Dianei

Invisible Women”, de Caroline Criado Perez. Lumea este croită după măsurile bărbaților. Criado Perez a adunat statistici de toate felurile pentru a demonstra că, în ciuda aparențelor, femeile sunt (aproape) la fel de discriminate ca întotdeauna. Majoritatea birourilor au o temperatură cu cinci grade mai scăzută, întrucât sunt proiectate după repere din anii 1960, bazate pe datele metabolice ale „unui bărbat mediu de 40 de ani și 70 de kilograme”. Creatorii autoturismelor folosesc designul standard al „bărbatului-referință”, iar ca urmare, femeile sunt mult mai expuse pericolului de a fi accidentate grav. (The Guardian)

bogdan
Total
4
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Hemingway și cu mine

Lansare de carte: Hemingway și cu mine, de Paula McLain

Next Article
Spring Beauty Shop

A început Spring Beauty Shop - Luna frumuseții

Related Posts

Total
4
Share