Editura Curtea Veche anunta cateva titluri noi in curs de aparitie, dar si cateva reeditari. Ne plac reeditarile. Este semnul suprem de apreciere a unei carti, a unui autor. Mai jos avem cateva informatii despre noutatile si reeditarile comunicate de Curtea Veche:
Vasul mai slab. Destinul femeii in Anglia secolului XVII-lea, de Antonia Fraser
Cat de “slabe” erau femeile din secolul al XVII-lea? La ce se puteau astepta in afara de casatorie si nasterea copiilor? Se casatorea cineva din dragoste? Putea o femeie sa divorteze? Ce drepturi aveau femeile nemaritate? Experta a acestei perioade, Antonia Fraser readuce la viata multe si diverse femei pe care le-a descoperit in considerabila ei munca de cercetare: guvernante, doici, neveste de pescari, calugarite, razboinice aparatoare ale castelelor, curtezane, contese, vrajitoare si vaduve.
Harti mentale, de Tony Buzan, Barry Buzan
Cartea de fata aduce in discutie un sistem revolutionar de planificare si organizare care a schimbat deja vietile a milioane de oameni din intreaga lume. Conceptul de “harta mentala” reprezinta o transformare radicala a vechilor metode de luare a notitelor menita sa simplifice si sa dezvolte, atat abilitatile organizatorice, cat si pe cele creative.
De ce barbatii au nevoie de sex, iar femeile de dragoste, de Allan si Barbara Pease
Allan si Barbara analizeaza cu maxima sinceritate si cu o doza considerabila de umor gandirea barbatilor si a femeilor fata de sex si dragoste, explicand diferenta de viziune dintre cele doua tabere. Bazandu-se pe cercetari despre creier, pe noutati din psihologie si pe statistici relevante, sotii Pease transpun descoperirile stiintifice de ultima ora intr-un limbaj accesibil, abordand fara menajamente un subiect de mare interes pentru majoritatea oamenilor – sexul!
Intuitia. Inteligenta inconstientului, de Gerd Gigerenzer
In aceasta carte incitanta, Gerd Gigerenzer ne impartaseste secretul pentru a lua cele mai bune decizii. Contrar opiniei generale, acesta nu consta in a aduna cat mai multe informatii in legatura cu ceea ce te preocupa, ci, din contra, de a te debarasa de ele, accesandu-ti in acest fel resursele creative inconstiente si intuind ceea ce trebuie facut.
Scriitori germani din Romania de dupa 1945, de Olivia Spiridon (antolog.)
“Obiectul acestei antologii este literatura unei minoritati intr-un context multicultural si intr-un secol beligerant(…) o literatura care s-a dezvoltat intr-una dintre cele mai absurde dictaturi din Blocul de Est si care a reusit sa descopere, totusi, spatii vitale de libertate a exprimarii.” Olivia Spiridon