Ce citesc corporatiștii. Un top al lecturilor preferate de corporatiștii americani arată astfel: „Master Your Mind”, de Roger Seip; „Farsighted”, de Steven Johnson; „You Need a Budget”, de Jesse Mecham; „Joyful”, de Ingrid Fetell Lee; „Dare to Lead”, de Brene Brown. (Kentucky)
Cauți o carte de business în limba română? Le găsești pe toate cu reducere aici!
„Unspeakable: The Things We Cannot Say”, de Harriet Shawcross. Poemul relevant. Memoriile autoarei, producător tv și jurnalist, încep cu puțin timp înainte de căsătorie. În căutarea unei lecturi potrivite unei stări speciale, recurge la o carte de versuri pe care cândva făcuse adnotări. O lume se deschide. (The Guardian)
„Sea Monsters”, de Chloe Aridjis. Metafore stilizate. Cea de-a treia carte semnată de Chloe Aridjis este o poveste despre maturizare. Fundalul este Mexicul, limbajul este precis, straniu, evocator și inteligent. „Valurile apucă. O barcă în depărtare, cu gâtul sticlind în soare”. (The Guardian)
Cele mai bune promoții la cărți de azi sunt la Elefant și Libris.
„Say Nothing”, de Patrick Radden Keefe. Bombardamente și omoruri. În tulburătoarea carte a lui Keefe, foști membri IRA relevă detalii despre bombardamente și crime, despre implicarea politicienilor în arsenalul violenței din Irlanda și despre dispariția unei văduce cu zece copii, una dintre cele 16 femei ucise și îngropate în locuri fără cruce. (Start Tribune)
„Nature’s Mutiny”, de Philipp Blom. Revolta naturii. Densă, bine documentată, cartea lui Blom trece prin analele altor perioade în care lumea s-a confruntat cu schimbări climatice devastatoare. Autorul merge înapoi până la „mica eră glaciară”, din anii 1500, care a durat peste un secol. (Start Tribune)
„Trailblazer”, de Dorothy Butler Gilliam. Împotriva tuturor sorților. Atunci când un jurnalist încearcă să termine un subiect la termenul-limită, este vorba (și) despre stres. Atunci când un jurnalist cu termen-limită nu poate prinde un taxi pentru a se întoarce în redacție, pentru că este o persoană de culoare, și femeie pe deasupra, stresul se multiplică. (Kentucky)
„The Night Tiger”, de Yangsze Choo. „Downton Abbey al Tropicelor”. Malaezia colonială este decorul perfect pentru ceea ce imaginează Choo. O lume în care culturile se ciocnesc, intriga și dragostea sunt aproape contopite, o enigmă înfășoară tot tabloul, rezultând, așa cum însăși autoarea descrie, „un Downton Abbey al Tropicelor”. (lep.co.uk)
Vezi și recomandările din Lista Dianei
Don Winslow: „I-am promis soției să nu mai scriu despre graniță. Dar…”. Celebrul producător Ridley Scortt se pregătește să ecranizeze cartea autorului Don Winslow, „The Border”, care va apărea în această primăvară. „Mi-am jurat și i-am promis și soției să nu mai scriu despre graniță, dar mai erau povești de spus”, mărturisește Winslow. (CBS News)
„Dear George, Dear Mary”, de Mary Calvi. „Monumentul” George Washington a fost un om. O carte de debut cu un subiect mai puțin obișnuit: dragostea de tinerețe a lui George Washington pentru o moștenitoare fermecătoare, a cărei familie deținea pământuri întinse de-a lungul fluviului Hudson. „În anii 1800, Mary Eliza Philipse era prezentă în mai toate scrierile vremii”, spune autoarea. (CBS News)