fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Tu ce citești când ești acolo, la toaletă? :)

Cu toții o facem. Mulți dintre noi au și cărți puse strategic pe-acolo, prin toaletă. Unii au mers chiar mai departe și au făcut din acest obicei o campanie de promovare a lecturii. Cu rezultate. S-a întâmplat în Rusia, în 2011.

Până în 1990, Rusia se bookura de faptul că era țara cu cele mai multe cărți citite. După anii 2000, lucrurile s-au înrăutățit dramatic, oamenii au început să citească din ce în ce mai puțin. Lanțul de librării ”100.000 de cărți” a simțit că trebuie făcut ceva pentru a le reaminti oamenilor despre necesitatea și bucuria lecturii.

Unul dintre locurile în care oamenii încă mai citesc este, o știm cu toții, toaleta. Când nu există nicio carte pe-acolo, oamenii citesc tot ce le este la îndemână. Plecând de la această idee, cei de la ”100.000 de cărți” au inițiat o campanie prin care au creat odorizante de toaletă personalizate cu fragmente din bestsellere mondiale. Astfel, cărțile odorizante au apărut în toalete din mall-uri, centre de afaceri, birouri, restaurante și magazine.

Conceptul a fost extrem de popular, cei de la ”100.000 de cărți” declarând că după o lună de promovare a ideii vânzările au crescut cu până la 23%. Ar funcționa și la noi o asemenea idee? Eu aș pune, de pildă, câte o poezie pe cartele de la metrou. Tu ce idee ai?

  • Advertising Agency: Voskhod, Yekaterinburg, Russia
  • Creative Director: Andrey Gubaydullin
  • Art Director: Vladislav Derevyannykh
  • Copywriters: Aleksey Nikiforov, Evgeny Primachenko, Aleksandr Parkhomenko
  • Designer: Dmitry Maslakov
  • Published: March 2011

 

booksfresheners

bogdan
Total
0
Shares
1 comment

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Solenoid de Mircea Cărtărescu, prima carte despre care va vorbi Dan C. Mihăilescu pe carteadelaora5.ro

Next Article
un viconte pentru o lady

Carti cu Libertatea: Un viconte pentru o lady, de Joanna Shupe

Related Posts

Total
0
Share