TVR 2 lansează campania „Citeşte Româneşte”, dedicată promovării literaturii româneşti şi a scriitorilor români contemporani. Campania se derulează pe TVR 2 şi online, pe pagina de Facebook a acestui post.
În cadrul campaniei, TVR 2 va difuza săptămânal – sâmbăta, după filmul de Oscar – o emisiune în care va fi prezentat un scriitor român contemporan şi cea mai nouă carte a sa.
Programul este prezentat de Ioan Buduca – eseist, publicist şi critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România. „Ne propunem să creştem interesul telespectatorilor pentru literatură şi scriitorii români contemporani şi să-i îndemnăm la lectură”, a declarat Ioan Buduca, prezentatorul emisiunii. „Campania este parte a misiunii publice a TVR de educare a publicului şi de promovare a valorilor româneşti autentice”, a adăugat Buduca.
La sfârşitul fiecărei luni, TVR va organiza un concurs cu premii constând în cărţi cu autograf din partea autorilor prezentaţi.
Prima ediţie a fost dedicată scriitorului Radu Aldulescu şi volumului său „Cronicile Genocidului” şi a fost difuzată sâmbăta aceasta, după filmul de Oscar, la TVR 2.
Comunicat de presa TVR
Ar fi bine daca ar pune si cartilor romanesti un pret rezonabil.Eu de exemplu nu-mi permit sa cumpar o carte de peste 20 lei chiar daca stiu ca merita fiecare leu.Ai mei nu pot sa-mi dea bani pentru carti,asa ca vand carti pe care nu le-am citit si care nu-mi plac si imi iau carti noi pe care stiu ca le voi citi.E mai greu decat pare…
Oana, ai si tu dreptate, multa lume spune ca preturile cartilor sunt destul de mari. Este si vina editurilor, dar mai ales a celor care distribuie si vand cartile. Nu ne ramane decat sa facem precum spui, sau sa fim activi si atenti si sa ne bookuram de promotiile si reducerile pe care ne tot chinuim si noi sa le prezentam pe site.
Am observat la unii autori tineri preturi nejustificat de mari ale cartilor. Nu vreau sa dau exemple, dar cred ca mai intai ar trebui sa devii cunoscut cu 1-2 carti.
Coffee, asa este. Dar lucrurile trebuie analizate mai atent. De pilda, nu autorii fac pretul cartilor :-) Alt motiv ce poae fi invocat, desi e paradoxal, este faptul ca eforturile de promovare ale unui tanar autor sunt mai mari (mai costisitoare), fata de promovarea unui autor consacrat (in cazul caruia, de multe, ori, “cartea se vinde singura”). De aici pot porni si diferentele in preturile de lista ale cartilor. Pe de alta parte, revin, librariile fac promotii dese, asa nu stim niciodata care este “pretul real”, just, al unei anumite carti.