fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Ultimele aparitii la Editura Humanitas

Editura Humanitas ne comunica ultimele aparitii editoriale. Mai jos va prezentam cele mai interesante titluri:

dansatoarea-lui-degasDansatoarea lui Degas, de Kathryn Wagner

Cumpara cartea de aici

O poveste dramatica de dragoste in splendida Belle Epoque, traseul unui dublu destin: al unei balerine talentate si al unui pictor faimos, o varianta neidealizata a Parisului din cea de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea.

In universul plin de fast si de culoare al Operei din Paris, balerinele par sa duca o existenta privilegiata. Dupa caderea cortinei insa, viata acestora se transforma intr-o lupta permanenta nu numai pentru integritate sufleteasca si morala, dar si pentru supravietuirea de zi cu zi. Cand Alexandrie reuseste sa ajunga in corpul de balet al prestigioasei Opere, totul pare ca i se asterne la picioare, mai ales ca il intalneste pe pictorul Edgar Degas, de care se indragosteste. Dar in aceasta lume a dansului si a artei nimic nu e ceea ce pare, iar Orasul Luminilor se dovedeste a fi doar un miraj.

Editura Humanitas Fiction, colectia “Raftul Denisei”
Traducere de Adriana-Carmen Racovita
ISBN 978-973-689-660-7

frumusete-si-intristareFrumusete si intristare, de Yasunari Kawabata

Cumpara cartea de aici

Romanul Frumusete si intristare este tradus pentru prima oara din limba japoneza.

“La inceput a fost dragostea: frumusetea intalnind frumusete. O poveste oarecare, cu o fata indragostita de un scriitor casatorit. Apoi, cand frumusetea se transforma in intristare, dragostea nu mai e ca oricare alta: devine carte, devine tablou. Romanul frumusetii si tristetii lui se numeste O fata de saisprezece ani. Tabloul ei se numeste Inaltarea nou-nascutului la Ceruri. Cand tanara de saisprezece ani ajunge o pictorita cunoscuta, de patruzeci de ani, are loc revederea: tristetea intalnind tristete, in zvonul clopotelor de Anul Nou. Atunci apare o fata razbunatoare, poate trista sau poate doar frumoasa, care schimba povestea. La sfarsit, dragostea s-a transformat pe neobservate din frumusete care intristeaza in tristete care infrumuseteaza. De ai! ci stralucirea lacrimilor din ultima fraza.” (Ioana Parvulescu)

Editura Humanitas Fiction, colectia “Raftul Denisei”
Traducere Florin Oprina
ISBN 978-973-689-603-3

despre-eroi-si-morminteDespre eroi si morminte, de Ernesto Sabato

Cumpara cartea de aici

O capodopera a secolului XX

Ultimul mare mit al literaturii argentiniene, stins din viata in 2011, cu putin inainte de a implini o suta de ani, Ernesto Sabato este creatorul unei opere proteice, care contine in esenta eternele contradictii si framantari ale fiintei umane si ale societatii, circumscrise unui univers artistic si spiritual de o tulburatoare profunzime si originalitate.

“In romanul meu am incercat sa surprind realitatea in toata extinderea si profunzimea ei, ingloband nu doar partea diurna a existentei, ci si pe aceea nocturna si tenebroasa. Intrucat Fernando Vidal este personajul central si precumpanitor, tot ce se referea la el era important si trebuia descris… Raportul reprezinta marele cosmar trait de el, exprimand, chiar daca simbolic si oarecum incert, miezul cel mai semnificativ al conditiei si existent! ei sale. Daca as fi suprimat aceasta parte din roman, din considerente legate de coerenta logica, ar fi insemnat sa suprim visele oamenilor, care apartin viziunii lor integrale asupra vietii.” (Ernesto Sabato)

Editura Humanitas Fiction, serie de autor
Traducere si note de Tudora Sandru Mehedinti
ISBN 978-973-689-605-7

sa-nu-pronunti-noapteSa nu pronunti: noapte, de Amos Oz

Cumpara cartea de aici

Opera lui Amos Oz este tradusa in patruzeci de limbi.

In vara lui 1989, in plin desert, in oraselul Tel Keidar, povestea de dragoste dintre Teo, un inginer sexagenar, si Noa, o mai tanara profesoara, se dezintegreaza incet. Moartea unui elev in circumstante ciudate pune toata comunitatea in alerta. Sosirea tatalui, care, in memoria fiului sau, o convinge pe Noa sa se ocupe de construirea unei clinici pentru ingrijirea adolescentilor drogati, starneste suspiciune. Cu o profunda intelegere a fiintei si a relatiilor umane, Amos ! Oz scrie o istorie amara si tandra despre ambitii frustrate si iubiri neimplinite, intr-un roman dens, cu oaze de poezie si de ironie fina.

Editura Humanitas Fiction, serie de autor
Traducere si note de Marlena Braester
ISBN 978-973-689-614-9

meditatii-la-psalmiMeditatii la Psalmi, de C.S. Lewis

Cumpara cartea de aici

“In aceasta carte, scriu ca de la amator la amator, vorbind despre greutatile pe care le-am intalnit sau despre iluminarile de care am avut parte cand am citit Psalmii, cu speranta ca ea ar putea sa-i intereseze ori chiar sa-i ajute, uneori, pe alti cititori nepriceputi. Aceasta nu este o lucrare «apologetica». Nu voi cauta sa-i conving pe necredinciosi de adevarul crestinismului. Ma adresez celor care deja cred sau celor care sunt gata sa-si «suspende necredintaÅ pe parcursul lecturii. Un om nu poate sa apere intruna adevarul; mai trebuie sa aiba uneori vreme sa se si hraneasca din el.” (C.S. Lewis)

Editura Humanitas
Traducere de Emanuel Contac
ISBN 978-973-689-607-1

evgheniti-ciocoi-mojici-despre-obrazele-primei-modernitati-romanestiEvgheniti, ciocoi, mojici, de Constanta Vintila-Ghitulescu

Despre obrazele primei modernitati romanesti (1750–1860)

Cumpara cartea de aici

Lumea acestei carti, revelata de arhivele ecleziastice, administrative si penale, este caleidoscopica si neinchipuit de exotica. Eroii provin din toate straturile societatii: boieri mari, care alearga dupa dregatorii si decoratii; boiernasi,= targoveti si negustori care, luandu-i ca model pe primii, cauta sa cumpere ranguri; boieri de tara care duc dorul vietii la oras; sateni si oraseni care traiesc dupa randuielile stravechi ale bunei vecinatati; preoti care se ingrijesc de armonia comunitatii, daca nu cumva o tulbura chiar ei; slugi de la care stapanii tot asteapta dovezi de cinste si statornicie. Aceasta lume intra in prefacerile primei modernizari, mai ales in epoca Regulamentelor Organice, dar intr-un chip care, de atunci, ne face unici.

Editura Humanitas, colectia “Istorie”
ISBN 978-973-689-563-0

sacrul-si-profanulSacrul si profanul, de Mircea Eliade

Cumpara cartea de aici

Editie noua 2013

“Sacrul si profanul sunt doua modalitati de a fi in Lume, doua situatii existentiale asumate de om de-a lungul istoriei sale. Ele nu prezinta interes doar pentru istoria religiilor sau pentru sociologie, nu fac doar obiectul unor studii istorice, sociologice, etnologice. De fapt, cele doua moduri de a fi, sacrul si profanul, sunt determinate de diferitele pozitii pe care omul le-a cucerit in Cosmos si sunt importante atat pentru filozofi, cat si pentru orice cercetator care doreste sa cunoasca dimensiunile posibile ale existentei umane.” (Mircea Eliade)

Editura Humanitas, serie de autor
Traducere de Brandusa Prelipceanu
ISBN 978-973-5! 0-3998-1

patanjali-si-yogaPatanjali si Yoga, de Mircea Eliade

Cumpara cartea de aici

Editie noua 2013

“Yoga se integreaza unei traditii universale a istoriei religioase a omenirii: cea care consta in a anticipa moartea in vederea asigurarii renasterii la o viata sanctificata. Pentru a deveni ceea ce este de multe secole, adica un corpus panindian de tehnici spirituale, probabil ca Yoga a raspuns din plin nevoilor celor mai profunde ale sufletului indian. Yoga a marcat, inca de la inceput, reactia impotriva speculatiilor metafizice si a exceselor unui ritualism invechit.” (Mircea Eliade)

Editura Humanitas, serie de autor
Traducere de Walter Fotescu
ISBN 978-973-50-2244-0

nostalgia-originilorNostalgia originilor, de Mircea Eliade

Cumpara cartea de aici

Editie noua 2013

“«Omul total» nu este niciodata complet desacralizat, si avem toate motivele sa ne indoim chiar ca o desacralizare totala este posibila. Secularizarea repurteaza succes la nivelul vietii constiente. Dar nici un om normal nu poate fi redus la activitatea sa constienta, rationala, caci omul modern continua sa viseze, sa se indragosteasca, sa asculte muzica, sa mearga la teatru, sa vada filme, sa citeasca – pe scurt, el nu traieste numai intr-o lume istorica si naturala, ci si intr-o lume existentiala, privata si intr-un univers imaginar.” (Mircea Eliade)

Editura Humanitas, serie de autor
Traducere de Cezar Baltag
ISBN 978-973-50-2243-3

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Ne place ce citim. Recomandarea zilei (05.07.2013)

Next Article

Cele mai iubite carti pentru copii

Related Posts

Total
0
Share