fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lansare de carte: Zeflemeaua de Tudor Bratescu

ZeflemeauaEditura Humanitas ne asteapta joi, 14 aprilie, ora 19, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, la lansarea romanului Zeflemeaua de Tudor Bratescu, recent aparut la Editura Humanitas.

La eveniment vor participa, alaturi de autor, Radu Paraschivescu si Vlad Russo.

Accesul se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, in limita celor 100 de locuri disponibile, pana in data de 14 aprilie, ora 18.30.

Cine este Tudor Bratescu, autorul romanului Zeflemeaua

Tudor Bratescu, fiul Taniei si al lui Gheorghe Bratescu, s-a nascut in 1952 la Bucuresti. A copilarit in lumea protipendadei vremii, din care recunoaste, fara inutile complexe, ca a facut parte. Lumea adevarata a descoperit-o insa la Valenii de Munte, in timpul vacantelor petrecute in casa bunicii paterne. Dintr-o pasiune pentru istorie pe care o impartaseste cu tatal sau, a incercat in doua randuri sa intre la Facultatea de Istorie, fara succes insa. A refuzat sa urmeze medicina, intrerupand traditia familiei si urmand, in schimb, cursurile Facultatii de Constructii Civile din Bucuresti. Intre 1979 si 1983, si-a pus priceperea de inginer constructor in slujba proiectelor urbanistice din Capitala. In 1984 s-a stabilit, impreuna cu sotia si fiul sau, in Franta, unde exercita aceeasi profesie. Istoria insa nu i-a dat pace, iar cutiile de pantofi continand arhiva familiei au fost o neincetata ispita. Le-a deschis si a extras din ele tot ce a crezut ca-l poate interesa pe cititorul de azi, transfigurand istoria familiei intr-un roman care vorbeste despre devenirea noastra, a tuturor, de-a lungul unei jumatati de secol.

”Daca de obicei omul vine la judecata istoriei, iata ca aici, in romanul lui Tudor Bratescu, vine istoria la judecata omului. De fapt, vin istoriile. Cea mare, in care planeta e aprinsa de doua razboaie mondiale. Si cea mica, desfasurata in interbelicul romanesc al patimilor politice, al complicatiilor de familie, al rosturilor si prejudecatilor obstesti, al aspiratiilor si deziluziilor.” (Radu Paraschivescu)

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Fragment în exclusivitate: ”Calea europeană a Republicii Moldova”

Next Article
reduceri corint

Toate cărțile Corint și Leda au reduceri mari și transport gratuit (doar azi, 12 aprilie 2016)

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share