fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Ziua Mondială a Cărții, pe 7 martie

Greutatea în… destine a unui pian. Un vechi pian german Blüthner și destinele celor care au cântat la el reprezintă miezul cărții „The Weight of a Piano”, de Chris Cander. De la Brahms la Paul McCartney, marii muzicieni au cântat la un Blüthner, iar brandul a supraviețuit Republicii de la Weimar, celui de-al Treilea Reich și Războiului Rece. (New York Time)

Ce au fost „timpurile bune” pentru IRA. Cartea „For the Good Times”, de David Keenan, autor al volumului „This Is Memorial Device”, intră în „teritoriul” Armatei Republicane Irlandeze și în Belfastul violent al anilor 1970. Povestea se adresează deopotrivă „intoxicației” cu violență de care suferă conytemporaneitatea și paradoxului că lumea nu se mai satură de ea. (The Guardian)

Promoții excelente, azi, la Elefant, Cartepedia și Libris.

„Concediile medicale afectează Amazon”. Cartea Seasonal Associate” este mărturia fostei angajate (acum autoare) Heike Geissler, care, pe vremea când lucra la Amazon, a fost sfătuită să ridice cutiile așa cum trebuie, pentru că mișcările greșite nu îi fac doar ei rău, ci și gigantului de retail. „Concediile medicale afectează Amazon”. (Wired)

Poezia rezistă. „Supply and Demand”, din colecția de poeme „My Studio”, de Clarence Major: „Am distrus suferință ancestrală/ Am adus alinare celor slabi/ și celor în nevoie./ Am făcut marionetele să danseze pentru copii./ Am jucat bile cu cei mai buni/ Și cu cei mai slabi./ Dar ca mașină de spălat/ Nu am rezistat decât trei ore”. (New Yorker)

Ziua Mondială a Cărții, pe 7 martie. De Ziua Mondială a Cărții, fiecare copil din lume ar trebui să primească un volum cadou. Acesta este scopul pentru care vor depune toate diligențele cei ce au stabilit celebrarea acestui eveniment pe 7 martie. Va fi o sărbătoare a autorilor, a volumelor, a lecturii, iar tinerii din statele care o celebrează, de la grădinițe la licee, sunt primii pe lista celor care vor avea cărți noi. (BBC)

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Flash Sale

Flash Sale la Cartepedia: 11.000 de cărți cu reduceri de până la 50%

Next Article
BIRD BOX: ORBEȘTE

BIRD BOX: ORBEȘTE, de Josh Malerman

Related Posts

Total
1
Share