fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Seara de jazz pe terasa Librariei Humanitas Kretzulescu

magic-drops

Libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45) va invita la prima editie a evenimentului “Jazzulescu” din acest an, miercuri, 29 iulie, de la ora 20.00.

Magic Drops este titlul celui mai recent album semnat de Nicolas Simion ce va fi lansat in cadrul evenimentului, alaturi de Albert Tajti.

Seara se va incheia cu o sesiune de autografe. Intrarea este libera.

Nicolas Simion este unul dintre putinii muzicieni romani din generatia sa care a ramas credincios jazzului romanesc si care a reusit sa-si gaseasca drumul in scena jazzului contemporan european, ducand mai departe ideile si experienta “generatiei de aur” a jazzului autohton (inceputa in anii ’50-’60 prin Jancsy Körössy, Richard Oschanitzky, Marius Popp, Dan Mandrila, Johnny Raducanu, Eugen Gondi si multi altii).

Muzica sa suna romaneste fara sa o faca voit sau fortat… paleta coloristica a pieselor compuse sau adaptate si aranjate de el, prelucrarile facute in ultimii ani si documentate pe nenumarate CD-uri (peste 30 aparute pana in prezent) sunt dovada acestui parcurs de peste 30 de ani de munca. in lumea jazzului nu e suficient sa fii bun instrumentist si (sau) compozitor; acestor calitati trebuie sa li se adauge si cea de conducator de formatie si de vizionar.

Albert Tajti (n. 7 iulie 1984) – pianist, acompaniator, aranjor si compozitor. Originar din Piatra Neamt, Albert Tajti studiaza pianul de la varsta de 7 ani in cadrul Liceului de Arta “Victor Brauner” din Piatra Neamt, iar, mai apoi, la Colegiul National George Enescu din Bucuresti. Si-a continuat studiile muzicale la Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, unde a absolvit in 2009, specialitatea Compozitie Muzicala. In 2011, s-a mutat in Bucuresti pentru a urma cursurile prof. conf. dr. Mircea Tiberian, in cadrul sectiei de jazz a Universitatii Nationale de Muzica.

Mai multe detalii despre eveniment aici.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Lista Anutei: Zece carti care ne duc cu gandul la mare

Next Article

Saga cumparaturilor: doua colectii Nemira cu 50% reducere

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share