fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

​Intalnire cu istoricul si eseistul Ian Buruma

Ian BurumaMiercuri, 19 octombrie, ora 19, Libraria Humanitas de la Cismigiu va gazdui o intalnire cu istoricul si eseistul Ian Buruma, autorul volumelor Anul Zero. 1945, o istorie si Occidentalismul. Razboiul impotriva Occidentului (coautor Avishai Margalit), aparute la Editura Humanitas.

La eveniment vor vorbi, alaturi de autor, Vlad Mixich, Ioan Stanomir si Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas.

Ian Buruma (n. 28 decembrie 1951, Haga), reputat istoric si eseist anglo-olandez care traieste in Statele Unite, a studiat literatura chineza la Universitatea din Leiden si cinematografia japoneza la Universitatea Nihon din Tokio. Scrie consistent despre cultura asiatica, indeosebi despre cea din China si din Japonia secolului XX. Incepand din 2003, tine cursuri de jurnalism si drepturile omului la Bard College. Este nepotul regizorului englez de film John Schlesinger, cu care a publicat o carte de interviuri. Este considerat unul dintre cei mai importanti intelectuali europeni contemporani. Este detinator al Premiului Erasmus (2008) si al Premiului Abraham Kuyper (2012). Se numara printre colaboratorii cei mai cititi ai publicatiilor New Yorker, New York Times si NewYork Review of Books.

Printre cartile sale se numara The Wages of Guilt: Memories of War in Germany and in Japan, A Japanese Mirror: Heroes and Villains of Japanese Culture, Voltaire’s Coconuts or Anglomania in Europe, Inventing Japan: from Empire to Economic Miracle, The Missionary and the Libertine: Love and War in East and West. La Editura Humanitas au aparut volumele Anul Zero: 1945, o istorie (2015) si Occidentalismul. Razboiul impotriva Occidentului. O scurta istorie a urii fata de Vest (2016, in colaborare cu Avishai Margalit).

Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza unei rezervari prelabile prin Eventbook.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Lucian Boia

Lucian Boia citeste in premiera din volumul 'Un joc fara reguli. Despre imprevizibilitatea istoriei'

Next Article
Codul lui Da Vinci

Filmul Codul lui Da Vinci împreună cu Gazeta Sporturilor

Related Posts

Total
0
Share