fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Crestinism, simturi si Cartea simturilor – o noua editie Inapoi la argument

cartea simturilorJoi, 17 decembrie, ora 19, la Institutul Cervantes din Bucuresti va avea loc o noua intalnire ”Inapoi la argument cu Horia-Roman Patapievici”, eveniment care va incheia anul aniversar ”Humanitas 25 de ani”.

Invitat la dialogul cu tema ”Crestinism, simturi si Cartea simturilor este parintele Constantin Coman.

Intrarea este libera, in limita celor 108 locuri disponibile. Rezervarile se pot face la numarul de telefon 021 311 40 01 sau pe adresa de email cismigiu@humanitas.ro, pana la data de 17 decembrie, ora 16.

Cartea simțurilor poate fi cumpărată cu reducere de aici.

”Stiti care este textul care imi place in chip aparte in Cartea simturilor? Textul parintelui profesor Constantin Coman, Despre vederea lui Dumnezeu sau Despre simtirea intelegatoare – o insumare a eruditiei teologale din Romania de azi.” (Dan C. Mihailescu)

”Parintii Bisericii vorbesc despre posibilitatea dobandirii de catre om a unor simturi intelegatoare sau duhovnicesti (aistheseis noerai), care ii deschid accesul vadit spre lumea lui Dumnezeu. Un lucru este sigur: ceea ce am aflat noi – vorbesc despre crestini – despre Dumnezeu si despre cele dumnezeiesti nu este produsul mintii si al speculatiei intelectuale, pornind eventual de la o serie de informatii revelate de Dumnezeu, ci este marturia celor care L-au vazut si simtit pe Dumnezeu.” (Preot Constantin Coman, Cartea simturilor)

Preotul dr. Constantin Coman a obtinut un doctorat in teologie la Universitatea din Atena si este profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxa ”Patriarhul Justinian” din cadrul Universitatii Bucuresti. A participat ca delegat al BOR la numeroase congrese, seminarii, simpozioane si intruniri bisericesti nationale si internationale. Este consilier de specialitate (carte teologica) la Editura Bizantina din Bucuresti, unde a si publicat mai multe carti, dintre care amintim Dreptatea lui Dumnezeu si dreptatea oamenilor si Intre iluzia implinirii si certitudinea esecului. Slujeste ca preot la Parohia ”Sfintii Voievozi” din Bucuresti.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
domnisoara einstein

Domnişoara Einstein, de Philip Sington

Next Article

Pachet CADOU - 3 carti de literatura contemporana in valoare de 101 lei

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share