fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Seara dedicata romanului Omul de ianuarie, de David Mitchell

Editura Humanitas ne asteapta la Libraria Humanitas de la Cismigiu miercuri, 20 ianuarie, ora 19, la o seara dedicata romanului Omul de ianuarie, cea mai subtila si mai luminoasa carte semnata de David Mitchell, autorul bestsellerului international Atlasul norilor. Vor vorbi despre carte Irina Margareta Nistor, Dan C Mihailescu si Angelo Mitchievici. Gazda intalnirii va fi Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction.

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, in limita celor 80 de locuri disponibile, pana la data de 20 ianuarie, ora 18.30.

In Omul de ianuarie, vocea lui Jason Taylor, un baiat de treisprezece ani din cel mai linistit sat din Worcestershire, este la fel de puternica precum cea a lui Holden Caulfield din romanul De veghe in lanul de secara.

omul de ianuarie

La inceputul anilor ’80, in Anglia inca bantuita de spectrul Razboiului Rece, maturizarea lui Jason se petrece sub auspiciile intamplarilor dramatice care pun stapanire pe intreaga lume – e totodata vremea recesiunii lui Margaret Thatcher, a muzicii celor de la Duran Duran, a taberelor de tigani nomazi ajunsi si in satul Black Swan Green -, o lume socanta, greu de inteles pentru un adolescent.

Dar adevaratul razboi este pentru Jason cel de acasa, din mijlocul familiei pe cale sa se destrame, si de la scoala, unde luptele dintre baieti sunt dure si lasa urme adanci asupra unei firi contemplative si sensibile ca a celui care publica versuri sub pseudonim. De la prima dezamagire traita cand fata de care se indragosteste, Dawn Madden, ii intoarce spatele, si de la culpa morala resimtita cand provoaca, fara intentie, un accident grav, Jason e prins intr-o serie de intamplari care sfarsesc prin a-i schimba definitiv perspectiva asupra lucrurilor si chiar viata.

“Omul de ianuarie este De veghe in lanul de secara britanic, un nou triumf al lui David Mitchell, unul dintre cei mai importanti si cunoscuti scriitori contemporani.” (Kirkus Reviews)

“David Mitchell a creat unul dintre cei mai inteligenti, indrazneti si amuzanti tineri naratori care s-au nascut vreodata din paginile unui roman. Limbajul sau mereu proaspat, stralucitor ii aduce pe cititori inapoi in adolescenta lor. Un roman incantator.” (The Boston Globe)

Scriitorul englez David Mitchell (n. 1969) a debutat cu romanul Ghostwritten (1999), castigator al John Llewellyn Rhys Prize si nominalizat la Guardian First Book Award, caruia i-a urmat, in 2001, number9dream, nominalizat la Booker Prize, si Atlasul norilor (Cloud Atlas, 2004; Humanitas Fiction, 2008, 2012), roman castigator al British Book Literary Fiction Award si nominalizat la Booker Prize, Nebula Award si Arthur C. Clarke Award, ecranizat in 2012, cu Tom Hanks si Hale Berry in rolurile principale.

In 2006 publica, de asemenea cu mare succes de critica si de public, Omul de ianuarie (Black Swan Green), urmat de The Thousand Autumns of Jacob de Zoet (2010), roman nominalizat la Booker Prize si distins cu Commonwealth Writer’s Prize, The Bone Clocks (2014) si Slade House (2015). In 2003, David Mitchell apare in antologia Granta a celor mai importanti tineri scriitori englezi, iar in 2007 este inclus de revista Time in topul celor mai influente o suta de personalitati din lume. Printre numeroasele premii primite se afla Geoffrey Faber Memorial Prize, South Bank Show Literature Prize si Richard and Judy Best Read of the Year Prize.

Romanul Omul de ianuarie poate fi cumparat cu reducere de aici.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

BookQuizz. Cât de bine o cunoști pe Kate Morton?

Next Article
dialoguri de duminica

Lansare de carte: Dialoguri de duminica. O introducere in categoriile vietii

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share