Miercuri, 17 februarie, ora 19, la Libraria Humanitas de la Cismigiu punem iubirea sub lupa impreuna cu Adina Dinitoiu, Cristina Foarfa, T.O. Bobe si Marius Constantinescu, plecand de la un provocator roman semnat de Alain de Botton, Sex, shopping si un roman. Moderatorul intalnirii este Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction.
Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, in limita celor 100 de locuri disponibile, pana la data de 17 februarie, ora 18.30.
Sex, shopping si un roman este o poveste moderna despre dragostea din zilele noastre, scrisa in inconfundabilul si seducatorul stil al lui Alain de Botton.
O diagrama a mintii indragostite, o formula inedita a aventurii romantice, printre ingredientele careia se regasesc rock’n’rollul si filozofia, economia de piata si revistele glossy, curentele de moda si multa banalitate. Alain de Botton surprinde momentele universale ale vrajirii si dezvrajirii din acest parcurs romantic, punand intrebari despre sex, cumparaturi, romane, tipologia sarutului, gelozie, iar Flaubert, Descartes, Platon, D.H. Lawrence, Rousseau, George Bernard Shaw sau Proust ii raspund printre randuri.
“Numai un romancier de mare talent poate transforma intamplarile si rutina dintr-o poveste de dragoste obisnuita intr-un studiu rafinat despre iubire in lumea contemporana. Asta a facut Alain de Botton.” (The Times)
Alice lucreaza in publicitate, Eric – in domeniul bancar. In casa ei domneste stilul vintage, iar in apartmentul lui – minimalismul monocrom. Ea are complexe, el este dezinvolt. Amandoi sunt insa tineri si atrasi unul de altul, asa ca toate diferentele dintre ei sunt argumente ale indragostirii – un proces pe care scriitorul il analizeaza stendhalian, imbogatindu-si naratiunea cu toate nuantele unui eseu erudit, dar amuzant. Intre cosmopolita Londra contemporana si paradisul insulelor tropicale, povestea de dragoste a lui Alice si Eric parcurge toate etapele imaginabile. La finalul ei, dupa ce binomul celor doi indragostiti tinde, pentru o scurta vreme, spre un triunghi amoros, cititorul va trebui sa transeze, alaturi de protagonisti, eterna dilema a cuplului – “extremele se atrag”, sau “cin’ se-aseamana se-aduna”?
Alain de Botton s-a nascut in anul 1969, la Zürich. In 1977, familia lui se stabileste in Marea Britanie, unde scriitorul si-a facut studiile si traieste in prezent. Este fondatorul scolii londoneze The School of Life (2008), care promoveaza o noua viziune asupra educatiei, si al organizatiei Living Architecture (2009).
Pana acum, i-au aparut 14 carti de factura eseistica, dezbatand intr-o maniera neconventionala teme fundamentale precum dragostea, religia, frumosul etc. Eseuri de indragostit (Essays in Love, 1993; Humanitas, 2003; Humanitas Fiction, 2013), prima lui carte, l-a consacrat rapid pe scriitorul de numai 23 de ani, devenind bestseller international. Alain de Botton publica in ritm constant lucrari de mare succes, care sunt traduse in 30 de tari: Sex, shopping si un roman (The Romantic Movement. Sex, Shopping, and the Novel, 1994), Kiss & Tell (1995), How Proust Can Change Your Life (1997), The Consolation of Philosophy (2000), The Art of Travel (2002), Status Anxiety (2004), The Architecture of Happiness (2006), The Pleasures and Sorrows of Work (2009), A Week at the Airport (2009), Religion for Atheists (2011), How to Think More About Sex (2012), Art as Therapy (2013) si Stirile. Manualul utilizatorului (The News: A User’s Manual, 2014; Humanitas, 2015). Alain de Botton a fost ales in 2011 Fellow of the Royal Society of Literature.