fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

3 cărți recomandate de Ana Nicolau (Nemira) pentru luna martie

Ana Nicolau

De ceva vreme Ana de la Nemira (aka the coolest #girlboss) face recomandări de cărți faine faine. Le preluăm și noi de pe blogul Editurii Nemira și le repostăm aici. Să vă fie cu folos! Alte cărți recomandate de Ana Nicolau găsiți aici.

Şarpele din Essex, de Sarah Perry

Cumpără cartea cu reducere de la Nemira, Libris sau Cartepedia.

După moartea prematură a soţului ei şi o căsnicie nefericită, Cora Seaborne revine la viaţă şi îşi redescoperă pasiunea pentru natură şi paleontologie. Odată cu venirea primăverii, se mută într-un mic orăşel de pe coasta Essex-ului, unde e liberă să înceapă o nouă viaţă în mlaştinile pe care le iubeşte şi să nu se mai supună presiunii societăţii victoriene. O carte bijuterie despre redescoperirea libertăţii.


Marele marinar, de Catherine Poulain

Cumpără cartea cu reducere de la Elefant, Libris sau Cartepedia.

O franţuzoaică lasă în urmă tot şi fuge tocmai în Alaska ca să se înroleze pe un pescador. O poveste despre îndârjire, despre viaţa dură cu care ea se va obişnui pe vas unde ajunge să câştige respectul marinarilor şi devine“one of the guys”.  Să mai zic că îşi botezează bicicleta de pe uscat “free spirit”? Un roman inspirat de aventurile autoarei, care printre multe altele a pescuit 10 ani în Alaska.


Din inima Africii, de Karen Blixen

Cumpără cartea cu reducere de la Cartepedia.

Din inima Africii e o carte foarte diferită de cea pe care şi-o imaginează cei care sunt familiari cu filmul Out of Africa (o variantă romanţată inspirată de viaţa autoarei). Jurnalul ei detaliază experienţa ei de femeie albă în Africa, greutăţile pe care le întâmpină cu plantaţia de cafea, obiceiurile nativilor şi poveştile triburilor locale. Pe scurt, un jurnal plin de culorile Africii al unei femei remarcabile.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
autografe

Cărți cu autograf de la Elefant și Editura Curtea Veche

Next Article
Olga

Olga, de Bernhard Schlink (Editura Polirom, 2019)

Related Posts

Total
0
Share