fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: Misterul cinei de pe urma, de Brant Pitre

Editura Humanitas ne invita la Libraria Humanitas Cismigiu joi, 21 aprilie, ora 19, la lansarea cartii Misterul Cinei de pe urma. Isus si radacinile iudaice ale Euharistiei de Brant Pitre, recent aparuta in colectia “Religie”.

La eveniment vor vorbi: Monica Brosteanu, traducatoarea volumului, Parintele Tarciziu Serban, Madeea Axinciuc si Teodor Baconschi.

Accesul se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, in limita celor 100 de locuri disponibile, pana in data de 21 aprilie, ora 18.30.

Misterul Cinei de pe urma

In ultimii ani, crestinii de pretutindeni redescopera originile iudaice ale credintei lor. Iar intre riturile crestine, Pastele, sarbatoarea Invierii Domnului, are cele mai puternice legaturi cu religia vechilor evrei. Brant Pitre si-a propus sa elucideze aceasta legatura raspunzand unor intrebari esentiale: Cum arata sarbatoarea Pastelui in vremea lui Isus? Ce asteptau evreii de la Mesia? Ce a urmarit Isus prin instituirea Euharistiei? Si, mai presus de toate, ce a vrut sa spuna Isus prin cuvintele: “Acesta este trupul meu… Acesta este sangele meu” si prin misterul frangerii painii? Subtil cunoscator al Bibliei si al interpretarilor traditionale, evreiesti si crestine, ale Sfintelor Scripturi, autorul arunca o noua lumina asupra Cinei de pe urma, analizand vorbele si gesturile lui Cristos in cadrul iudaismului din secolul I si subliniind adevarata revolutionare a credintei pe care a inaugurat-o.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Iuda

Lansare de carte: Iuda, de Amos Oz

Next Article
Orb prin Gaza

Orb prin Gaza, de Aldous Huxley

Related Posts

Total
0
Share