fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Lansare de carte: Exit 45. Tragedie academica americana de Radu Jörgensen

Exit 45. Tragedie academica americana

Libraria Humanitas de la Cismigiu ne invita marti, 13 iunie, ora 19, la lansarea cartii Exit 45. Tragedie academica americana de Radu Jörgensen, recent aparuta la Editura Humanitas. La eveniment vor participa, alaturi de autor, scriitorul Radu Paraschivescu si publicistul Cristian Patrasconiu. Seara se va incheia cu o sesiune de autografe.

Exit 45 este un roman academic american. Actiunea de secol XXI descopera o America scindata intre radicali si conservatori, intre diferitele grupuri etnice, intre interventionisti si pacifisti, intre cei militanti-cu-tot-dinadinsul si cei alergici-la-orice-idee-de-schimbare, intre profesori si studenti, intre Wall Street si main street. Personajele vin din medii diferite ca ortodoxia sarbeasca si catolicismul polonez, din China mai nou capitalista si Argentina pampasurilor lovite de seceta. Stereotipurile sunt deconstruite si reconstruite, un fir narativ e vecin cu Conversatia lui Coppola, thriller psihologic, daca vreti, iar altul se trage din marsul de la Selma, Alabama. Romanul nu respecta tabuuri, e un studiu de sistem si are ritmul unei autostrazi americane: goana cu motorul turat la maximum, depasiri legale si ilegale, frana pana la zero, asteptare panicata, plecare in tromba si, din nou, goana sustinuta.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
iata-ma

Lansare de carte: Iata-ma de Jonathan Safran Foer

Next Article
Lev Grossman

Scriitorul Lev Grossman vine la serile Nautilus Nemira

Related Posts

Total
1
Share