fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

6 atmosfere, lecturi și întâlniri lunare cu prozatori contemporani

6 atmosfere

6 atmosfere, lecturi și întâlniri lunare cu prozatori contemporani. Ediția I: Corina Sabău, Irina Georgescu Groza, Daniel Bănulescu, Iulian Popa, Ion Pleșa, Francisc Baja

În seria de evenimente 6 atmosfere, care va debuta joi, 13 iunie, la ora 19, în spațiul de la demisolul Cărturești Verona, vom afla, lunar, ce s-a publicat recent și ce volume sunt în curs de apariție, vom reveni la cărțile nominalizate și premiate și vom vedea cum sună vocile narative și ce teme îi interesează pe scriitorii publicați în colecțiile de proză română contemporană. Toate variantele literare posibile ale lumii de azi, într-o combinație de lectură și dialog cu autorii moderat de Cezar Gheorghe.

Scriitorii prezenți la prima ediție: Corina Sabău (lectură în avanpremieră din romanul Și se auzeau greierii – titlu provizoriu), Irina Georgescu Groza (lectură din romanul Noaptea dintre lumi), Daniel Bănulescu (lectură în avanpremieră din romanul N-ai vrea să te trimit în Paradis?), Iulian Popa (lectură din volumul de proză scurtă Guadalajara), Ion Pleșa (lectură din volumul de povestiri Anotimpuri care nu se repetă), Francisc Baja (lectură din romanul Aproape totul e ok).

Un eveniment la care participă autori din colecțiile „821.135.1 – Scriitori români contemporani“ a Editurii Humanitas, coordonată de Andreea Răsuceanu, „n’autor“ a Editurii Nemira, coordonată de Eli Bădică, și „Avanpost proză“ a Editurii Paralela 45, coordonată de Cosmin Perța.

CORINA SABĂU va citi un fragment dintr-un roman în lucru cu titlul provizoriu Și se auzeau greierii, despre viața femeilor în comunism și lumea decrețeilor, în curs de publicare în colecția „821.135.1 – Scriitori români contemporani“, la Editura Humanitas. Acesta este al treilea roman al său, după Blocul 29, apartamentul 1 (2009) și Dragostea, chiar ea (2012), ambele publicate la Polirom. A colaborat la scrierea scenariului care stă la baza filmului Toată lumea din familia noastră (2012), regizat de Radu Jude și produs de Hi Film, câștigător a numeroase premii internaționale.

Volumul de povestiri Guadalajara de IULIAN POPA a fost publicat în colecția „821.135.1 – Scriitori români contemporani“, la Editura Humanitas. Povestirile lui Iulian Popa au un aer de stranietate și melancolie, indiferent că vorbesc despre criza din cuplu, singurătatea și debusolarea bătrâneții, despre lipsa de comunicare dintr-o lume alienată, uneori lipsită de speranță. Personajele lui traversează fantasmatic un spațiu bucureștean, în principal, a cărui imagine se recompune în jurul unor evenimente mărunte, trăite, din cauza unor sensibilități exacerbate dramatic și cu consecințe majore. În Guadalajara, gãsim o prozã a observației infinitezimale, uneori preocupată de surprinderea celor mai fine articulații sufletești și morale, alteori de schițarea unor tablouri pline de umor (mai degrabă întunecat), scrise alert, cu dialoguri vii.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
comenzi gratuite

30 de Comenzi GRATUITE. 100% Discount. Doar astazi!

Next Article
Best Seller Days

Best Seller Days la Elefant: cărți ieftine și reduceri mari la mii de alte produse

Related Posts

Total
1
Share