fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Recenzie la cartea Privește-mă, de Nicholas Sparks

Privește-măNicholas Sparks este aproape o legendă în lumea literaturii contemporane. Poate tocmai de aceea Privește-mă, surprinzătoarea carte de dragoste a unui recunoscut autor de thrillere a surprins, apoi a captivat până la a deveni bestseller.

Povestea fascinează în primul rând prin simplitate. Doi oameni încearcă să-și depășească un trecut cu multe probleme. Este ceea ce fac, probabil, aproape toți oamenii. Colin Hancock vrea să lase în urmă numeroasele decizii proaste care aproape l-au băgat în închisoare şi să-şi facă ordine în viaţă. Trage „de fiare” și lucrează ture lungi într-un bar, încercând să se mențină „sub radar” și să-și regăsească liniștea.

Cartea Privește-mă, de Nicholas Sparks poate fi cumpărată cu preț redus de la Elefant, Libris, eMAG sau Cartepedia.

Maria Sanchez, fiica unor imigranţi mexicani, este imaginea perfectă a succesului: a absolvit Facultatea de Drept şi are o slujbă la o prestigioasă firmă de avocatură. Cu toate acestea, şi Maria a trecut printr-o întâmplare traumatizantă, care a determinat-o să se întoarcă în oraşul natal şi să pună sub semnul întrebării toate lucrurile în care credea odinioară. Tânăra vrea doar liniște și, la suprafață, o are. Iubirea nu se află printre priorități, dar destinul vrea altceva.

O întâlnire întâmplătoare între cei doi este startul unei povești memorabile. Colin îi schimbă cauciucul Mariei pe o ploaie de coșmar, apoi ea îl vede la bar atunci când iese în oraș. Clișeele „bună” și „OK”, care sunt schimbate inițial ca între doi oameni ce se știu din vedere, încep să se tot lungească. Intervin pasajele care explică pasiunea bărbatului pentru artele marțiale, întâlnirea „nevinovată” la o sesiune de dans, câteva opriri ale autorului pe la biroul unde Maria practică avocatura.

Decorul este așezat. Acești doi oameni sunt foarte deosebiți la prima vedere. Colin este „cel mai frumos bărbat” pe care l-a cunoscut Maria, dar nu-și dorește decât liniște și discreție. La rândul ei, femeia este orientată spre carieră și reușita socială. Ce loc are o relație sentimentală pe agenda ei? Totuși, așa deosebiți cum trăiesc zilele în lumea reală, cei doi luptă cu același demon „în spatele ușilor închise”: tarele trecutului.

De la un moment dat, Maria începe să găsească trandafiri ofiliți în mașină, apoi bilete de amenințare. Familia tinerei, liniară și atât de conservatoare, devine ținta unui risc rămas necunoscut, deci cu atât mai dătător de fiori. Peste toate acestea, Colin îi face Mariei o curte stranie, cu multe umbre printre spațiile luminoase.

Și într-o zi, câinele Mariei este ucis. Cine? De ce? Fiorul de thriller, pe care Sparks îl stăpânește atât de bine, se relevă în toată intensitatea. Pasiunea dintre Colin și Maria, încă nedefinită complet, este testată de bănuieli, de tensiuni externe, de aderențe ale zilelor și relațiilor trecute, de extensia în prezent a unor pete întunecate pe care fiecare încearcă să le depășească mai mult din instinct.

Cine este acest Colin misterios de care, totuși, Maria se îndrăgostește în fiecare zi? Cine este această Maria, cu toată încărcătura de mesaje sinistre, la care totuși Colin ajunge să se gândească fără încetare?

Cumpără cartea cu reducere de la Elefant, Libris, eMAG sau Cartepedia.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
cărți ieftine

Cărți ieftine: reduceri de până la 40% la cărțile Editurii ALL

Next Article
Așa să crească iarba pe noi

Augustin Cupșa în turneu cu romanul Așa să crească iarba pe noi

Related Posts

Total
0
Share